Werken bij – Financieel manager

Wat ga je doen?

Stichting GeoFort is op zoek naar een Financieel Manager / Controller. Je bent verantwoordelijk voor het genereren van financiële overzichten op maand-, kwartaal- en jaarbasis, zowel voor Stichting GeoFort als voor GeoFort Exploitatie B.V. Je helpt de andere managers om financieel grip te hebben en te houden. Het gaat om de afdelingen: museum, onderwijs, beheer en onderhoud, fondsenwerving, restaurant, winkel en zakelijke partijen.

Taken

 1. Verzorgen van Financiële stuurinformatie: opstellen van jaarrekeningen (zelfstandig) en begrotingen (ondersteunend), periodiek leveren van bruikbare managementrapportages voor MT en Raad van Toezicht.
 2. Opstellen Financieel Beleid en door MT laten vaststellen: verzorgen kaders bij het aangaan van verplichtingen, het op orde brengen en houden van de financiële- en administratieve processen, e.d.
 3. Verzorgen van de Financiële administratie: zorgen dat de aan te leveren financiële informatie correct in de Boekhouding vastgelegd wordt en zorgen voor soepel proces voor het boeken van de inkomsten en verkopen
 4. Verzorgen van de Salarisadministratie: afstemmen met de personeelsadministratie, e.d.
 5. Beheren van de verzekeringsportefeuille (binnen de financiële kaders): tijdig doorgeven van mutaties, onderhouden contacten met tussenpersonen, e.d.
 6. Actueel houden van wet- en regelgeving: ophalen en toepassen van relevante informatie voor de organisatie, e.d.
 7. Adviseren van collega’s: het adviseren (proactief) van directie en MT over de voortgang van de uitgestippelde financiële koers, het doen van verbetervoorstellen en ondersteunen bij de uitvoering daarvan, e.d.

Deze functie is per direct vacant voor 16 uur per week. Je werkt samen met een collega financieel administratief medewerker. Zij verwerkt in 24 uur de crediteuren- en debiteurenadministratie en zorgt voor de salarisadministratie. Je valt onder de leiding van de directeur van GeoFort.

Wat is GeoFort?

Stichting GeoFort is een interactief science center waar alles om de aarde draait. Het is gevestigd op een spannend forteiland. Bezoekers beleven wereldse thema’s in de GeoExperience. GeoFort is een prachtige locatie voor familiefeesten, bruiloften, vergaderingen en teambuilding. Verder volgen leerlingen diverse lesmodules op GeoFort. Kortom, er wordt op verschillende gebieden door en voor mensen, met geld gewerkt, en dat vraagt om afstemming, coördinatie en correcte vastlegging.

Wie zoeken we?

Een persoon die het bovenstaande graag uitvoert en zich hierbij als een vis het water voelt.
Verder hebben wij de volgende verwachtingen en voorwaarden:

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo/WO-opleiding met bedrijfseconomische achtergrond;
 • Je hebt ruime werkervaring in vergelijkbare financiële functies;
 • Je bent bekend met beschikkingen in het kader van subsidies en fondsenwerving;
 • Je kunt werken met financiële software;
 • Je bent organisatorisch sterk;
 • Je bent accuraat, stressbestendig, communicatief vaardig en je werkt gestructureerd;
 • Je hebt een analytisch vermogen, kunt overzicht bewaren, beschikt over overtuigingskracht en bent creatief in het oplossen van problemen;
 • Je bent een stevige persoonlijkheid;
 • Je hebt een positieve werkhouding en bent enthousiast om nieuwe dingen op te pakken;
 • Je werkt zelfstandig, nauwkeurig en je hebt een groot gevoel van verantwoordelijkheid.

Wat bieden wij?

Een boeiende functie bij een dynamische organisatie op een inspirerende locatie, maar ook:

 • Veel leuke collega’s die bevlogen zijn met hun vak en met de missie van de organisatie:
 • Flexibele werktijden en een afwisselende baan;
 • Sfeervolle werklocatie op een prachtig forteiland;
 • Een freelancetarief tussen de 50 en 60 euro per uur, maar ook de mogelijkheid om via een arbeidscontract voor bepaalde tijd aan de slag te gaan;
 • GeoFort ligt zeer centraal gelegen in Nederland. Het vervoer met een auto is zeker aan te raden.

Interesse?

Wil jij mee werken om dit uitdagende science centre verder te professionaliseren? Stuur je sollicitatie naar vacature@geofort.nl ovv Financieel Manager. Reageren kan tot 6 september 2020.