fbpx

Mapstell

4 uur
Binnen of buiten
Op aanvraag
6 tot 12

Ga met jouw team voor een betere samenwerking. In de ‘Wereld van Verschil’ van Mapstell worden mensen, teams en organisaties letterlijk op de kaart gezet.

Mapstell

In de ‘Wereld van Verschil’ van Mapstell worden mensen, teams en organisaties letterlijk op de kaart gezet. Met jouw eigen op associatieve cartografie gebaseerde kaart in de hand start je jouw reis die je brengt naar het optimaal benutten van jouw talent, betere samenwerking en effectieve teams. Jouw individuele doelen of organisatiedoelen zullen hierdoor beter behaald kunnen worden. Op weg naar een begripvolle wereld!

Voorafgaand aan de workshop vul je online en aantal vragen in. Op basis hiervan ontvang jij een persoonlijke kaart van jouw gedrag, met een routebeschrijving. Een generieke kaart wordt ingezet als grote vloermat, waarop jij en/of jouw team letterlijk stappen kunnen zetten in hun gedrag. De namen van de steden, bergen en rivieren in deze wereld, vertellen van alles over de verschillen in gedrag. De kaart nodigt uit om op ontdekking te gaan naar het eigen gedrag en vervolgens, over de grenzen van de hokjes, letterlijk in de wereld van een ander te stappen.

De Wereld van Verschil is gebaseerd op het DISC model. Dit model is verrijkt door hier een extra laag aan toe te voegen, de Wereld van Verschil. Deze kent vier rijken (daadkrachtig, invloedrijk, stabiel, consciëntieus) en 16 typen. Lijkt jouw voorkeursstijl op dat van de dienstverlener, ben je een tacticus, ben jij de aanvoerder die altijd voorop loopt of gaat in jou een entertainer schuil?

Mapstell is een eigentijds, positief en impactvol alternatief voor lange (en vaak ietwat complexe en saaie) rapporten. Van persoonlijke ontwikkeling, het samen behalen van doelstellingen tot het letterlijk in kaart brengen van leiderschapsstijlen, de Wereld van Verschil biedt grenzeloze mogelijkheden.

Basisworkshop
In de basisworkshop gaan we in op de theorie achter de Wereld van Verschil, door te kijken naar begrippen als perceptie en thinking fast en thinking slow. We verkennen de assen van de kaart, de kenmerken van de rijken en maken kennis met het gedrag van de 16 typen. Dit alles door veel actieve oefeningen. Uiteraard leren we hoe we de kaart kunnen lezen, de routebeschrijving kunnen inzetten, en gaan we onderling in gesprek over welk gedrag we herkennen bij onszelf en bij de ander. Daarbij maken we onderscheid in onze actieve en inactieve stijl.

Verdiepende reis
Als vervolg op de basisworkshop kan een verdiepende reis worden gemaakt in de Wereld van Verschil, waarbij het thema teamdynamiek centraal staat.