In de buurt

GeoFort ligt midden in de natuur van de Betuwse polder. Een prachtige plek om het riverenlandschap en de gezellige dorpjes in de buurt te ontdekken. Er zijn meerdere wandel-en fietsroutes in de buurt. Sluit de wandeling af met een heerlijk pannenkoek of een kopje koffie bij pannenkoekenrestaurant de WereldPan. Het restaurant ligt op het forteiland GeoFort.

Wandelroutes vanuit GeoFort

Vanuit GeoFort zijn er twee wandelroutes. Het rondje “Fortgracht” is 4 kilometer, waarbij je langs de fortgracht loop, door de boomgaarden en langs de rivier de Linge.

Het “Laarzenpad” is 4,5 kilometer. Je loopt rondom een klein meertje en langs de rivier de Linge. De wat meer ervaren wandelaars kunnen bij Asperen overstappen naar het het klompenpad “Rhenoijschepad”. Deze route is 14 kilometer. Klik hier voor meer informatie over het Rhenoijsepad. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracé’s.

De paden bestaan gedeeltelijk uit onverharde paden. Ze zijn daarom niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Laarzen of ander waterdicht schoeisel is aan te raden!

Fietsroutes vanuit GeoFort

Ook op de fiets zijn er mooie routes te ontdekken. De korte route van 21 kilometer start bij Enspijk en brengt je langs de mooie dorpjes Rumpt, Gellicum Asperen, Acquoy, Rhenoy en Beesd.

De langere route van 38 kilometer start bij het treinstation in Geldermalsen en sluit vanaf Enspijk aan op de kortere route. Beide routes komen langs GeoFort. Ideaal voor een tussenstop om lekker te lunchen in het restaurant.

GeoFort Geocache

Heb je zin in een wandeling met wat uitdaging? Doe dan de GeoFortcache! De GeoFortcache is een wandeling van ongeveer 5 kilometer door het natuurgebied Klein Hoogland van Staatsbosbeheer. Dit gebied ligt iets ten noordwesten GeoFort. De cache bestaat uit verschillende opdrachten die op de aangegeven waypoints (WP) moeten worden gemaakt. Op enkele plaatsen staan aanwijzingen op kleine bordjes die in de buurt van de waypoints te vinden zijn. Ook zitten er opdrachten in PVC-kokers die op de plek van de opdracht zijn verstopt. Aan het eind van de wandeling, die ongeveer 2 uur duurt,  kunnen de coördinaten van de cache worden berekend.

De GeoFortcache is te vinden via Geocaching.com

Wat heb je nodig?

  • Laarzen! Sommige delen van de route kunnen erg modderig en nat zijn. Laarzen zijn dus onmisbaar.
  • Een GPS apparaat
  • Een kompas
  • Een liniaal
  • Een speurneus

En er is meer…

Er is in de regio West Betuwe en Vijfheerenlanden nog veel meer te beleven. Kijk op onderstaande websites voor meer uitjes, leuke fiets- en wandelroutes, recreatie op het water en leuke dorpjes.

Tussen Lek en Linge: Tussen Lek & Linge | Tussen Lek & Linge (bezoeklekenlinge.nl)

Rivierengebied: Uitinderegio.nl – Wat ga jij doen in het Rivierengebied? – Officiële toeristische website van Bureau Toerisme.