Minecraft & GeoCraft

GeoFort heeft Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. Minecraft is een computerspel waarin je objecten bouwt met kubusvormige materialen en grondstoffen… materialen die je eigenhandig delft in een virtueel landschap. Wij vinden Minecraft niet alleen leuk maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen. Bouw vanuit huis mee aan GeoCraft of doe mee aan een van onze Minecraft activiteiten op het fort. Word zo uitgedaagd om je 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren.

IP: geocraft.nl

Op het GeoFort vinden wij Minecraft helemaal te gek, op alle dagen dat het GeoFort geopend is kunnen bezoekers deelnemen aan Minecraft speurtochten en Minecraft workshops.

GeoFort heeft Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. In GeoCraftNL zijn alle wegen, rivieren en meren evenals de contouren van alle bestaande gebouwen in Nederland in 3D ingeladen in de virtuele Minecraftomgeving. Kruip in de huis van een architect, engineer of een stedenbouwer en laat de gebouwen, straten en parken er nog realistischer uitzien.

Wil jij alles weten over GeoCraft? Bekijk dan de filmpjes op ons YouTube kanaal.

Minecraft speurtocht (Hele jaar)

In de GeoExperience op GeoFort zelf, kun je doorlopend meedoen aan de Minecraft Speurtocht. Hierbij beweeg je je zowel online als ‘offline’ over ons forteiland. Vind belangrijke locaties op luchtfoto’s en vertaal deze naar de Minecraft wereld. Ga vervolgens speuren op het echte fort, kraak de code en win een prijs!

Extra Minecraft workshop

Doe mee aan een extra leuke en lange Minecraft-workshop waarin kinderen en ouders een uur lang samen aan de slag gaan om heel Nederland in Minecraft te veroveren.

GeoCraft Community

 In GeoCraft krijgen kinderen en jongeren de taak deze virtuele wereld écht te laten lijken door de gebouwen te herbouwen met realistische materialen. Zo ook bijvoorbeeld hun eigen huis, school, bso of sportclub. Dit kan door vanuit thuis in te loggen in de GeoCraft community. Wil je ook zoals bijna 20.000 andere kids meehelpen om Nederland virtueel op te bouwen?

GeoCraft workshop op locatie

GeoCraft is niet alleen voor kids! Steeds meer volwassenen bij bedrijven zoals gemeenten en bibliotheken zijn geïnteresseerd in Minecraft. Ook zijn er jeugdwelzijnsorganisaties die voor jongeren een leuke workshop in de eigen regio willen aanbieden. Speciaal voor dit soort groepen organiseren wij workshops op locatie én op maat. Wil je hier meer over weten?

Neem contact met ons op via info@geofort.nl of bel (0345) 630480.

Minecraft kinderfeestje

Ben je een echte Minecraft-fan en wil je je verjaardag op een wel heel bijzondere manier vieren? Wat dacht je van een 2 uur durende Minecraft workshop met speurtocht, een Minecraft taart met biologische appelsap én een bezoek aan de GeoExperience. En dit alles samen met al je vriendjes?