Minecraft & GeoCraft

GeoFort heeft Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraftNL. In deze virtuele versie van Nederland staan alle huizen, rivieren, wegen en zelfs vele bomen. Deze Minecraftversie van Nederland bestaat uit 1.000 miljard Minecraftblokjes! Minecraft is een computerspel waarin je objecten bouwt met kubusvormige materialen en grondstoffen… materialen die je eigenhandig delft in een virtueel landschap. Vanuit GeoFort vinden we Minecraft niet alleen leuk, maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen. We bieden daarom verschillende Minecraftworkshops en -activiteiten aan.

IP: geocraft.nl

(scroll naar beneden om alle Minecraft activiteiten te bekijken)

Op het GeoFort vinden wij Minecraft helemaal te gek, op alle dagen dat het GeoFort geopend is kunnen bezoekers deelnemen aan Minecraft speurtochten en Minecraft workshops.

GeoFort heeft Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. In GeoCraftNL zijn alle wegen, rivieren en meren evenals de contouren van alle bestaande gebouwen in Nederland in 3D ingeladen in de virtuele Minecraftomgeving. Kruip in de huis van een architect, engineer of een stedenbouwer en laat de gebouwen, straten en parken er nog realistischer uitzien.

Wil jij alles weten over GeoCraft? Bekijk dan de filmpjes op ons YouTube kanaal.

Minecraft activiteiten

Gratis Minecraft activiteiten (bij bezoek GeoFort museum)

Minecraft speurtocht (10 minuten)

In de GeoExperience op GeoFort zelf, kun je doorlopend meedoen aan de Minecraft Speurtocht. Hierbij beweeg je je zowel online als ‘offline’ over ons forteiland. Vind belangrijke locaties op luchtfoto’s en vertaal deze naar de Minecraft wereld. Ga vervolgens speuren op het echte fort, kraak de code en win een prijs!

Betaalde Minecraft workshops (zie agenda GeoFort museum)
Minecraft event

Minecraft workshops

Doe mee aan een extra leuke en lange Minecraft-workshop waarin kinderen en ouders een uur lang samen aan de slag gaan om heel Nederland in Minecraft te veroveren. Er is keuze uit 3 verschillende workshops:

1) Workshop klimaat: ontrafel samen met andere Minecrafters de geheime inhoud van de Minecraft Klimaat Kist
2) Workshop programmeren: estuur een beweegbare Minecraft-robot via programmeercodes en los een spannende opdracht op
3) Workshop VR: zet een VR-bril op en maak een 3D virtuele reis door heel Nederland in Minecraft

Andere Minecraft activiteiten

Kinderfeestje Minecraft

Ben je een echte Minecraft-fan en wil je je verjaardag op een wel heel bijzondere manier vieren? Wat dacht je van een 2 uur durende Minecraft workshop met speurtocht, een Minecraft taart met biologische appelsap én een bezoek aan de GeoExperience. En dit alles samen met al je vriendjes?

kinderfeestje Minecraft VR bij Geofort

Kinderfeestje Minecraft VR

Ben je een echte Minecraft-fan en wil je je verjaardag op een wel heel bijzondere manier vieren? Wat dacht je van een Minecraft VR workshop, samen met al je vriendjes of vriendinnetjes? Lijkt je dat wat, lees dan snel verder.

Minecraft workshop op locatie

GeoFort verzorgt ook Minecraft workshops op locatie. Dit kan bijvoorbeeld bij scholen, bibliotheken, musea of op een festival. Ook voor bedrijven kunnen we workshops voor volwassenen organiseren. De workshop op locatie is inclusief het gebruik van 20 laptops en begeleiding door één van onze Minecraft experts. Interesse? Neem contact met ons op via info@geofort.nl of bel (0345) 630480.

Minecraft wedstrijd

Wil je thuis lekker verder met Minecraft? Via GeoCraft.nl zijn er regelmatig leuke wedstrijden met iedere keer een ander thema. Bouw mee en maak kans op leuke prijzen.

GeoCraft Community

 In GeoCraft krijgen kinderen en jongeren de taak deze virtuele wereld écht te laten lijken door de gebouwen te herbouwen met realistische materialen. Zo ook bijvoorbeeld hun eigen huis, school, bso of sportclub. Dit kan door vanuit thuis in te loggen in de GeoCraft community. Wil je ook zoals bijna 50.000 andere kids meehelpen om Nederland virtueel op te bouwen?