Voorgezet onderwijs | bovenbouw

GeoFort heeft een breed educatief programma voor onder andere de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, natuur en techniek. Op GeoFort zijn tal van mogelijkheden om een vakoverstijgende, leerzame en actieve dag voor uw leerlingen te organiseren.

In kleine groepen van maximaal 16 leerlingen gaan ze onder begeleiding aan de slag met verschillende modules. U kunt uw eigen programma samenstellen uit de verschillende modules die 45 minuten duren.

Ook in de natte herfst- en koude wintermaanden kunt u op excursie naar GeoFort. Wij kunnen u verschillende uitdagende binnenprogramma’s aanbieden. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Bekijk hier de kalender met beschikbaarheid

0345 – 630 480
onderwijs@geofort.nl

Praktische informatie

Kosten
Minimaal 40 leerlingen, maximaal 160 leerlingen.
€20,00 per leerling (per 8 leerlingen is 1 begeleider gratis).

 Deze kosten zijn inclusief
– BTW;
– De indeling van de dag d.m.v. een rooster;
– Begeleiding bij de meeste modules;
– Een vegetarische snack en plantaardige chocolademelk (bij voedselinnovatie module)
– Bij aankomst een kop koffie of thee voor de docenten/begeleiders;
– Een onvergetelijke dag!

Wij zijn cultuurkaart acceptant. Wilt u hier gebruik van maken? Geef ons dan uw CJP-nummer en contactpersoon door.

Een bezoek kan plaatsvinden tussen 09:30 en 15:00 uur.
Maximaal 5 modules per dag.

In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een lunch of een andere versnapering wilt reserveren. Het restaurant is alleen op aanvraag geopend.

Voedselinnovatie

In deze voedselmodule leren de kinderen over de weg die hun voedsel aflegt. De kinderen mogen een vegetarisch broodje en plantaardige chocolademelk uitproberen.
45 minuten
Alle leerjaren

Klimaat Experience

Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van de Klimaat Experience. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.
45 minuten
Alle leerjaren

Dynamische Globe

Rondom de interactieve 4D-globe zien leerlingen hoe de aarde veranderd is in de afgelopen miljoenen jaren.
45 minuten
Alle leerjaren

Earth Watch

Niemand kan meer zonder GPS. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het? Na de introductie over de werking van GPS en satellieten gaan de leerlingen tekenen met GPS.
45 minuten
Alle leerjaren

Stop de Klimaatklok

Navigeren met een kaart en coördinaten? Hoe doe je dat? In groepjes gaan leerlingen op zoek naar de opgegeven coördinaten. Verzamelen ze alle coördinaten op tijd om de klimaatklok te stoppen?
45 minuten
Alle leerjaren

Minecraft Duurzaam

In deze Minecraft speurtocht gaan de leerlingen aan de slag om de sloten aan de schatkist te kraken en de geheime inhoud te ontrafelen.
45 minuten
Alle leerjaren

Minecraft | Programmeer module

Tijdens deze module gaan de leerlingen aan de slag met de beginselen van programmeren in Java. Met behulp van pictogrammen sturen de leerlingen een beweegbare graafcomputer aan die de luistert naar de ingevoerde code.
45 minuten
Alle leerjaren

Crisismanagement

In een crisissituatie is het van levensbelang dat besluiten worden genomen op basis van goede beeldvorming. In een gesimuleerde crisissituatie gaan de leerlingen aan de slag: communiceren, evacueren, routebepaling en opvangmogelijkheden.
45 minuten
Alle leerjaren