fbpx

Sluit je aan bij de toekomstclub als

Klimaatburgemeester

Vind jij het leuk om je in te zetten voor de toekomst van de planeet aarde? Meld je dan aan als junior-klimaatburgemeester en ga aan de slag in onze toekomstclub.

GeoFort heeft sinds 2024 een toekomstclub met als doel: in ieder dorp in de gemeente een klimaatburgemeester. Dit kan iedereen zijn, maar het leukste is om deze functie door kinderen te laten vervullen. Zij hebben als volgende generatie het grootste belang bij een duurzame planeet, maar hebben hier nu nog relatief weinig invloed op. Daar gaan we wat aan doen! GeoFort gaat deze junior-klimaatburgemeesters (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) hierin begeleiden door het organiseren van leuke activiteiten. Al spelend leer je tenslotte het meeste.

Het idee is ontstaan vanuit de Nationale Klimaatweek. Dit is een landelijke campagne van de overheid waarin burgers, bedrijven en gemeenten aangemoedigd worden om iets te doen voor een beter klimaat. GeoFort steunt deze actie al als Klimaatsupporter; fortvrouw Willemijn is nu klimaatburgemeester van West-Betuwe en kan wel wat hulp gebruiken! Hoe meer kinderen zich aansluiten, hoe mooier het is.

Woon in de nabije regio van het GeoFort, ben je tussen de 8 en 18 jaar oud en wil je ook junior-klimaatburgemeester worden? Meld je dan direct aan*! Als klimaatburgemeester kun jij ook meedoen met alle leuke activiteiten van de toekomstclub en je hard maken voor onze aarde.

*Heb je je al aangemeld, dan hoef je het niet nogmaals te doen. Wel graag voor elke activiteit apart aanmelden.

vrijdag 21 juni

Overnachting te GeoFort

We gaan een Minecraftworkshop doen met een VR-bril. Daarnaast gaan we duurzame kunstwerken maken en is er een prijs te winnen.

Nieuws

Bekijk hier de activiteiten die we al hebben gedaan.

Woensdag 1 mei

Moderne windmolen van Betuwewind bezoeken

We gingen op excursie naar één van de grote windmolens van Betuwewind! Tijdens de excursie leerde we hoeveel energie er kan worden opgewekt met deze windmolens.  

Dinsdag 23 april

Ridderen in het gemeentehuis

De burgemeester van West Betuwe heette jullie van harte welkom tijdens een raadsvergadering in het gemeentehuis van Geldermalsen! Jullie werden officieel ‘geridderd’ tot junior klimaatburgemeester.

Woensdag 17 april

Prijsuitreiking ‘coolste koelteplekken’ op Klimaatexpo in Houten

We gingen met de bus naar de Klimaatexpo in Houten. Op de Klimaatexpo toonden we de mooiste Minecraft-ontwerpen. De 3 mooiste ontwerpen kregen een prijs.

Zaterdag 30 maart

In Minecraft de ‘coolste koelteplekken’ maken

Alle junior klimaatburgemeesters mochten op paaszaterdag in Minecraft aan de slag met het creatief inrichten van Nederland, zodat we beter tegen hele hete zomers konden. Het werd namelijk steeds warmer…

Zondag 6 maart

Watermanagement

Samen met de dijkgraaf namen we een kijkje bij het dijkverzwaringsproject bij de Waal in Haaften. Speciaal hiervoor kwam Generaal Krayenhoff weer tot leven.

Vragen?

Heb jij vragen over het aanmelden of de activiteiten die op de planning staan? Neem contact op, we komen bij je terug.

Video's van activiteiten