GeoCraft & Minecraft

GeoFort heeft Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. Minecraft is een computerspel waarin je objecten bouwt met kubusvormige materialen en grondstoffen… materialen die je eigenhandig delft in een virtueel landschap. Wij vinden Minecraft niet alleen leuk maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen. Bouw vanuit huis mee aan GeoCraft of doe mee aan een van onze Minecraft activiteiten op het fort. Word zo uitgedaagd om je 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren.

We zijn op zoek naar een Minecraft begeleider. Je leert als begeleider Minecraft op een andere manier kennen en je ervaart tijdens onze workshop hoe het werken met kaarten, kisten en codes de fun-factor vergroot. Je leert gebruikmaken van Minecraft-mods zoals Voxelmap en Computercraft en kunt zelfs leren hoe je een Minecraft-server inricht met Plugins. Lijkt dit je wat?  Lees hier meer.

Maak kennis met GeoCraft!

Op het GeoFort vinden wij Minecraft helemaal te gek, op alle dagen dat het GeoFort geopend is kunnen bezoekers deelnemen aan Minecraft speurtochten en Minecraft workshops.

GeoFort heeft Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. In GeoCraftNL zijn alle wegen, rivieren en meren evenals de contouren van alle bestaande gebouwen in Nederland in 3D ingeladen in de virtuele Minecraftomgeving. Kruip in de huis van een architect, engineer of een stedenbouwer en laat de gebouwen, straten en parken er nog realistischer uitzien.

Wil jij alles weten over GeoCraft? Bekijk dan de filmpjes op ons YouTube kanaal.

Minecraft Speurtocht

In de GeoExperience op GeoFort zelf, kun je doorlopend meedoen aan de Minecraft Speurtocht. Hierbij beweeg je je zowel online als ‘offline’ over ons forteiland. Vind belangrijke locaties op luchtfoto’s en vertaal deze naar de Minecraft wereld. Ga vervolgens speuren op het echte fort, kraak de code en win een prijs!

Minecraft Workshop

Ben jij een echte Minecraft-fan en wil je graag samen met anderen een hele dag op ons prachtige forteiland vertoeven én Minecraften? Schrijf je dan snel in voor deze super gave workshop. Samen met andere kids ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld. Ga op zoek naar codes om cijfersloten te kraken, ontwijk de lava in het spannende parcours en zoek naar spelers die zich schuilhouden in één van de vele bunkers op het forteiland. Houd onze agenda in de gaten voor data en inschrijven! Als er nog geen data in de agenda staan, zijn de workshops nog niet gepland.

GeoCraft community

De Minecraft wereld van GeoFort heet GeoCraft. Met data van het Kadaster en Rijkswaterstaat hebben we Nederland in een Minecraft omgeving nagebouwd. Ons land met landgrenzen is hierin zichtbaar, de provincies, steden, dorpen maar ook iedere straat en elk kadastraal geregistreerd gebouw. De techniek heeft esthetisch gezien Nederland in GeoCraft niet mooi ingeladen… gebouwd. Zo zijn bijvoorbeeld alle huizen gemaakt van hetzelfde materiaal. In GeoCraft krijgen kinderen en jongeren de taak deze virtuele wereld écht te laten lijken door de gebouwen te herbouwen met realistische materialen. Zo ook bijvoorbeeld hun eigen huis, school, bso of sportclub. Dit kan door vanuit thuis in te loggen in de GeoCraft community. Wil je ook zoals bijna 20.000 andere kids meehelpen om Nederland virtueel op te bouwen? Meer info>>

Minecraft Workshop op locatie

GeoCraft is niet alleen voor kids! Steeds meer volwassenen bij bedrijven zoals gemeenten en bibliotheken zijn geïnteresseerd in Minecraft. Ook zijn er jeugdwelzijnsorganisaties die voor jongeren een leuke workshop in de eigen regio willen aanbieden. Speciaal voor dit soort groepen organiseren wij workshops op locatie én op maat. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op via info@geofort.nl of bel (0345) 630480.

Minecraft kinderfeestje

Ben je een echte Minecraft-fan en wil je je verjaardag op een wel heel bijzondere manier vieren? Wat dacht je van een 2 uur durende Minecraft workshop met speurtocht, een Minecraft taart met biologische appelsap én een bezoek aan de GeoExperience. En dit alles samen met al je vriendjes? Meer info>>

Nieuws

Nieuwsgierig naar alles wat er gaande is rondom GeoCraft en Minecraft op GeoFort? Volg ons op Facebook en op de site van GeoCraft.

Cadeautje

Om alvast in de Minecraft sfeer te komen, kun je thuis aan de slag met de Minecraft bouwplaten van zand & water en steen & bomen.

Partners bedankt!

GeoCraft is een initiatief van GeoFort maar was niet tot stand gekomen zonder de zeer gewaardeerde hulp van:

Geodan
VU
Kadaster
Jaar van de Ruimte
Rijkswaterstaat
CycloMedia