HAVO bovenbouw en VWO

GeoFort heeft een breed educatief programma voor onder andere de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, natuur en techniek. Op GeoFort zijn tal van mogelijkheden om een vakoverstijgende, leerzame en actieve dag voor uw leerlingen te organiseren.

In kleine groepen van maximaal 16 leerlingen gaan ze onder begeleiding aan de slag met verschillende modules. U kunt uw eigen programma samenstellen uit de verschillende modules die 45 minuten duren.

Ook in de natte herfst- en koude wintermaanden kunt u op excursie naar GeoFort. Wij kunnen u verschillende uitdagende binnenprogramma’s aanbieden. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

0345 – 630 480
onderwijs@geofort.nl

Praktische informatie

Kosten
Minimaal 40 leerlingen.
€20,00 per leerling (per 8 leerlingen is 1 begeleider gratis).

 Deze kosten zijn inclusief
– BTW;
– De indeling van de dag d.m.v. een rooster;
– Begeleiding bij de meeste modules;
– Een vegetarisch worstje en plantaardige chocolademelk
– Bij aankomst een kop koffie of thee voor de docenten/begeleiders;
– Een onvergetelijke dag!

Wij zijn cultuurkaart acceptant. Wilt u hier gebruik van maken? Geef ons dan uw CJP-nummer en contactpersoon door.

Een bezoek kan plaatsvinden tussen 09:30 en 15:00 uur.
Maximaal 5 modules per dag. Minimaal 40 leerlingen.

In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een lunch of een andere versnapering wilt reserveren. Het restaurant is alleen op aanvraag geopend.

Klimaat Experience

Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van de Klimaat Experience. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.
45 minuten
Alle leerjaren

Earth Watch

Niemand kan meer zonder GPS. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het? Na de introductie over de werking van GPS en satellieten gaan de leerlingen tekenen met GPS.
45 minuten
Alle leerjaren
Aardrijkskunde, navigeren

Dynamische Globe

De aarde is constant in beweging. Ontdek hoe de continental drift onze aarde heeft gevormd en hoe de beweging van de platen zorgt voor o.a. vulkanisme en aardbevingen.
45 minuten
Alle leerjaren

Duurzame Planeet Puzzel

Speel met je klasgenoten dit uitdagende memory spel gebaseerd op de sociale geografie en klimaten. Leerlingen strijden in twee teams tegen elkaar. Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan scoor je een punt voor je team.
45 minuten
Alle leerjaren

Stop de Klimaatklok

Navigeren met een kaart en coördinaten? Hoe doe je dat? In groepjes gaan leerlingen op zoek naar de opgegeven coördinaten. Verzamelen ze alle coördinaten op tijd om de klimaatklok te stoppen?
45 minuten
Alle leerjaren
Bamboe bouwen

Bamboe bouwen

Welk team bouwt de hoogste toren? Als je wilt winnen, zul je goed moeten samenwerken en inzicht moeten hebben in slimme bouwconstructies.
45 minuten
Alle leerjaren

Minecraft | Programmeer module

Tijdens deze module gaan de leerlingen aan de slag met de beginselen van programmeren in Java. Met behulp van pictogrammen sturen de leerlingen een beweegbare graafcomputer aan die de luistert naar de ingevoerde code.
45 minuten
Alle leerjaren

Zonnepanelen

Zonne-energie is een belangrijk onderdeel in onze transitie naar groene energie. Maar hoe bepaal je de beste plek voor een zonnepaneel?
45 minuten
Alle leerjaren