Minecraft workshops

GeoFort brengt het spelen in Minecraft naar een volgend level. We hebben heel Nederland, inclusief ons forteiland, nagebouwd in Minecraft met 1000 miljard Minecraft blokken!. Deze wereld heet GeoCraft. In GeoCraftNL zijn alle wegen, rivieren en meren evenals de contouren van alle bestaande gebouwen in Nederland in 3D ingeladen in de virtuele Minecraft-omgeving. 

Tijdens schoolvakanties en op speciale dagen organiseren we verschillende Minecraft workshops. Er is keuze uit drie workshops: 1) bouwen 2) programmeren en 3) virtual reality.

Workshop GeoCraft: verover Nederland in Minecraft en bouw mee

Samen met één van onze Minecraft-experts ga jij op avontuur op de GeoCraft server. Tijdens deze workshop gaan we je ouders overtuigen dat Minecraft heel erg leerzaam is. GeoFort brengt namelijk het spelen in Minecraft naar het volgende level en laat jou heel Nederland in Minecraft ontdekken. Je gaat zonder aan te schuiven in een lange rij de attracties van de Efteling bezoeken, land je op het dak van je huis en vlieg je digitaal door je eigen buurt. Je bouw-skillz worden tijdens deze workshop ook op de proef gesteld! Kun jij bewijzen dat je in korte tijd een fantastisch bouwwerk uit de grond kunt stampen? Doe mee met de workshop en verover samen met ons heel Nederland in Minecraft. (leeftijdsindicatie 8+)

Minecraft programmeerworkshop: stuur de beweegbare graafcomputer aan met slimme codes

Tijdens deze workshop leer je de beginselen van programmeren in Java. Je moet een beweegbare Minecraft-robot de juiste kant opsturen, zodat je een spannende opdracht goed kan vervullen. Met eenvoudige symbolen ga je programmeren. Het is fun en leerzaam. Deze workshop is door TU Delft Science Centre ontwikkeld en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar (indicatie).

Workshop Minecraft in Virtual Reality

In deze nieuwe workshop maakt een 3-dimensionale virtuele reis door heel Nederland in Minecraft. Zet een VR-bril op en beleef je lievelingsspel Minecraft alsof het echt is. Loop, spring, vlieg en zwem door deze fascinerende wereld. Zie met eigen ogen hoe deze virtuele wereld is opgebouwd met 1000 miljard Minecraft blokken. Zie je eigen wijk in Minecraft door de virtual-reality bril verschijnen en ervaar hoe je zwevend boven de daken van je eigen huis naar je school een vlucht kunt maken. (leeftijdsindicatie 8+)

De Minecraft workshops staan los van de GeoExperience (museumbezoek). Je hoeft alleen voor kinderen te reserveren. Deelname is €7,50 per kind.

Handig om te weten:

  • de workshop GeoCraft is voor kinderen van ongeveer 8 jaar en ouder (indicatie)
  • de workshop programmeren en Virtual Reality vanaf ongeveer 10 jaar (indicatie)
  • het is mogelijk om als volwassene mee te kijken bij de workshop en te helpen met de bediening van de laptop. Bij de workshop VR is het aan te raden om te blijven om waar nodig te helpen met de bediening
  • wanneer er geen volwassene aanwezig blijft bij de workshop, is het wenselijk dat de ouders/ verzorgers het kind/ de kinderen na afloop van de workshop zelf komen ophalen
  • de kinderen moeten wennen aan de VR bewegingen. Het kan dus even duren voordat het kind echt aan het spelen is
  • sommige kinderen vinden de VR na een tijdje spelen niet fijn meer aanvoelen. Het is uiteraard mogelijk om eerder te stoppen

Annuleringsvoorwaarden tickets:
Annuleren is mogelijk tot 24 uur van tevoren. Bij annulering binnen 24 uur voor de reservering vind er geen restitutie plaats.