Klimaat Experience

45 minuten
Alle leerjaren

Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van Klimaat Experience. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.

Klimaatdoolhof
Weet jij te ontsnappen uit het Klimaatdoolhof? Kies je eigen niveau om de klimaatvraagstukken op te lossen en kraak de code om uit het doolhof te ontsnappen!

Expedition Earth
De leerlingen maken kennis met een duurzame energiebron: aardwarmte. Stap in de lift die bijna 6.000 km dwars door de aarde heen boort. Onderweg zie je verschillende aardlagen. Verrassend is dat de aarde diep van binnen veel meer warmte produceert dan je denkt.

Rising Risk
Wat als de zeespiegel 20 meter stijgt? Stap op het drijvende eiland en bekijk dit toekomstscenario. Op een grote kaart van West-Europa van 10 bij 15 meter zie je met eigen ogen welke kuststroken onder water komen te liggen bij een zeespiegelstijging van 20 meter. Eindhoven ligt aan zee en Amersfoort is een eiland geworden.

Klimaatdoolhof