Nieuw spellen groot succes

Vele bezoekers kwamen de afgelopen week tijdens het prachtige weer genieten van de nieuwe spellen die GeoFort heeft ontwikkeld. Dankzij het Kickstart Cultuurfonds kon GeoFort ‘Corona-proof’ museale onderdelen ontwikkelen. Deze spellen bevinden zich in de buitenlucht, onder een luifel, zodat er voldoende frisse lucht is, maar de regen geen spelbreker kan zijn.

Op de zes nieuwe loungebanken kunnen gezinnen een keuze maken uit nieuw ontwikkelde breinbrekers over klimaatverandering, energietransitie en biodiversiteit. Zo is er een groot tangram ontwikkeld, waarbij kinderen met grote houten vormen diverse dierenfiguren neerleggen en ondertussen op spelenderwijs meer te weten komen over de biodiversiteit. Er is een ijsberenspel, waarbij je op een slimme manier een route moet vinden voor het ijsberenjong om over de smeltende ijsschotsen bij de moeder te komen. De spellen zijn gemaakt in samenwerking met Houtgenoten uit Nijmegen, een sociale houtwerkplaats voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Drukke voorjaarsvakantie

GeoFort is blij dat na de vele lockdowns er deze voorjaarsvakantie weer bezoekers mochten komen. Andersom waren de bezoekers ook blij dat ze hun huis weer uit mochten! Dit was goed terug te zien in hoge bezoekersaantallen van afgelopen week.