fbpx

Ridderen in het gemeentehuis

Burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe heeft junior klimaatburgemeesters ‘geridderd’ tijdens een vergadering van de gemeenteraad. De jongeren kregen een klimaatketting.

Bij elke activiteit die ze doen, krijgen ze een aandenken waarmee ze de ketting kunnen verrijken. In totaal zijn er 41 jongeren enthousiast gemaakt door GeoFort om junior klimaatburgemeester te worden. Ze ondernemen diverse activiteiten waarbij de thema’s watermanagement, energietransitie, schaarse grondstoffen, smart cities, bio-diversiteit, voedsel-innovatie en klimaatverandering centraal staan. Het doel van GeoFort (als hét interactieve museum over de toekomst) is om jongeren in een korte tijd heel veel ervaringen op te laten doen die te maken hebben met een duurzame planeet aarde. Jongeren hebben immers de toekomst…

De vergadering van de gemeenteraad met de junior klimaatburgemeesters is online terug te kijken:
https://lnkd.in/ewWGgvA6

Een samenvatting is te zien in bijgevoegd filmpje.

De activiteiten die GeoFort organiseert met de junior klimaatburgemeesters zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het duurzaamheidsfonds van Betuwewind. Deze energiecoöperatie investeert in duurzame energie, maar investeert tevens in duurzaamheidsonderwijs in de omgeving.