Vacature vrijwilligers

Vind je het leuk om bezoekers te woord te staan?  Vertel je graag over vroeger?  Ben je leraar geweest of vind je het leuk om kinderen iets te leren? Heb je groene vingers? Of ben jij helemaal gek op Minecraft en vind je het leuk kinderen hierin te begeleiden?

GeoFort biedt diverse leuke werkplekken aan voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Er is altijd wel iets dat bij jou past!

Het GeoFort in Herwijnen is een van de mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In ons interactieve science centre kunnen bezoekers op boeiende wijze veel beleven rondom de thema’s aarde, klimaat en duurzaamheid. Onze missie is om een breed publiek te laten ervaren hoe interessant en relevant deze onderwerpen zijn. Om alles draaiende te houden kan GeoFort niet zonder vrijwilligers.

Ben jij op zoek naar een toffe plek met een mooie missie waar je je tijd zinvol kunt inzetten? Wil je dit graag doen in een betrokken en enthousiast team? Lees dan gauw verder!

Gids

Als gids leid je bezoekers rond over ons fort waarbij je vertelt over de boeiende geschiedenis. Over de waterlinie, de functie van het fort in oorlogstijd, over de spannende ruimtes en gangen en waar deze voor gebruikt werden. Hiernaast vertel je over wat er momenteel te beleven valt. Vind je het leuk om enthousiast een verhaal te vertellen en heb je interesse in historie? Dan is dit echt iets voor jou!

Onderwijsbegeleider

Als onderwijsbegeleider begeleid je leerlingen tijdens (thematische) schoolreizen. Je leert de kinderen op een leuke manier wat er allemaal reilt en zeilt in, op en rondom de planeet aarde. Ervaring in het onderwijs en Geo is niet noodzakelijk. We zoeken mensen die het leuk vinden om voor een groep te staan en die graag het verhaal van de planeet aarde overbrengen. Herken je jezelf hierin, laat het ons vandaag nog weten!

Minecraft begeleider

Minecraft is één van de meest populaire spellen ter wereld onder kinderen! In Minecraft kun je met blokken van alles bouwen. Huizen, kastelen… de grens is je eigen fantasie. Op GeoFort hebben wij een eigen Minecraft omgeving genaamd ‘GeoCraft’. Hierin hebben duizenden kinderen meegewerkt om Nederland in Minecraft na te bouwen!

Als Minecraftbegeleider op het fort maak je deel uit van een jong en enthousiast Minecraftteam. Je leert op het GeoFort Minecraft net op een andere manier kennen en je ervaart tijdens onze workshop hoe het werken met kaarten, kisten en codes de fun-factor van Minecraft vergroot. Niet alleen verover jij een plek als begeleider op het fort, in GeoCraft word jij aangenomen als GeoBurgemeester van heel Nederland!

Entreemedewerker

Onze entreemedewerkers helpen de bezoekers wegwijs te worden op het fort. Daarnaast verkoop je als entreemedewerker toegangsbewijzen en winkelartikelen. Je bent het visiteplaatje van GeoFort. Dus heb je een vriendelijke uitstraling en wil je graag balie- en winkelervaring opdoen (of heb je die al), dan zoeken wij jou!

Groenbeheer

Ons prachtige groene eiland vereist veel onderhoud om ervoor te zorgen dat het er netjes en verzorgd bij staat. Denk aan gras maaien, bollen planten, wilgen knotten en houtsnippers in de speeltuin harken. Ben jij iemand die graag buiten in het groen werkt? Groene vingers zijn van harte welkom. Kom jij ons helpen GeoFort er mooi uit te laten zien voor de bezoekers?

Klussen & Timmeren

Binnen het team van Beheer & Onderhoud ligt er een diversiteit aan klussen die opgepakt kunnen worden. Een hekwerk repareren, een loungebank maken/repareren, kleine timmerwerkzaamheden t.b.v. het museum, een bord plaatsen et cetera. Technische kennis is mooi meegenomen maar zeker geen must. We hebben altijd wel iets dat bij jou past!

Wat biedt GeoFort

  • Een prettige werksfeer binnen een enthousiast team
  • Sfeervolle locatie op een prachtig forteiland
  • Werkdagen en – tijden in goed overleg
  • Reiskosten worden vergoed
  • Vrijwilligersbijeenkomsten
  • Gelegenheid voor ontplooiing eigen ideeën en initiatieven
  • Gratis toegang tot de GeoExperience en activiteiten
  • Gratis koffie/thee/versnapering tijdens de diensten
  • Jaarlijks vrijwilligersuitje

Heb je interesse of wil je graag meer weten over GeoFort en/of de vrijwillige functies? Stuur dan een e-mail naar vrijwilliger@geofort.nl onder vermelding van “vrijwilliger” of app naar 06-81623599. Liever even bellen? Dat kan via: 0345-630480.