Herfstvakantie bij GeoFort

Tijdens de herfstvakantie zijn er weer leuke activiteiten bij GeoFort. Genoeg voor een dag spelen, speuren en ontdekken. In de herfstvakantie zijn we iedere dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Uiteraard zijn er weer veel Minecraft activiteiten en Minecraft workshops. Nieuw bij GeoFort zijn Walvi de Walvis en Telephone Trail, een grondstoffenpad waar je meer te weten komt over de materialen in je mobiele telefoon. Ook komen de afvalcoaches van de AVRI langs met een superleuk afvalspel. Lees hieronder meer over alle nieuwe activiteiten en wanneer deze activiteiten er zijn.

Nieuwe activiteiten bij GeoFort

In het museumgedeelte zijn er 2 nieuwe onderdelen bijgekomen! Walvi de Walvis en de Telephone Trail.

Walvi de Walvis

Bezoek het museum samen met Walvi. Onze walvis is een interactieve (aaibare) audiotour en vertelt je tijdens je bezoek alles over CO2 uitstoot. Walvissen zijn zelf namelijk heel goed bezig met CO2 uitstoot verminderen! En deze zeker, want deze is van gerecycled materiaal.

Je kunt Walvi antwoord geven door te aaien en schudden. Aan het einde van de tour analyseert ze al je antwoorden en hoor je of je volgens Walvi goed bezig bent (of niet).

Telephone Trail

Ook nieuw is het grondstoffenpad “Telephone Trail”. Op dit pad leer je meer over de schaarse grondstoffen die in je mobiele zitten. Trek je schoenen uit en loop over alle materialen. Hoe meer er van het materiaal in het pad zit, hoe langer je moet lopen.

Minecraft workshops

Bij GeoFort zijn we gek op Minecraft, jij ook? Er zijn veel verschillende Minecraft activiteiten die je bij ons kunt doen van speurtochten, een quiz tot een workshop van een uur.

Tijdens de herfstvakantie organiseren we verschillende Minecraft workshops. Er is keuze uit 3 verschillende workshops:

1) Workshop klimaat: ontrafel samen met andere Minecrafters de geheime inhoud van de Minecraft Klimaat Kist
2) Workshop programmeren: bestuur een beweegbare Minecraft-robot via programmeercodes en los een spannende opdracht op
3) Workshop VR: zet een VR-bril op en maak een 3D virtuele reis door heel Nederland in Minecraft

Afvalspel

Afvalscheiding, hoe en waarom! Afval scheiden doen we allemaal wel, de één iets meer dan de ander. Maar weet jij precies wat je in welke afvalbak mag gooien? Soms blijkt dat nog best lastig. Tijdens de herfstvakantie komen de afvalcoaches van de AVRI (Afvalverwijdering Rivierenland) langs met een leuk, interactief spel over afval scheiden. Op onderstaande datums spelen zij meerdere keren het spel. Informeer bij entree naar de tijden en schrijf je in. Deelname is gratis!

Datums:

  • Dinsdag 17 oktober
  • Woensdag 18 oktober
  • Maandag 23 oktober
  • Donderdag 26 oktober

Speurtuin

In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken! De Speurtuin ligt naast het terras van het pannenkoekenrestaurant de WereldPan en is gratis toegankelijk.