Zomervakantie bij GeoFort

Het is bijna zomervakantie! Het ideale moment voor een bezoek aan GeoFort. In de zomervakantie zijn we iedere dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Bezoek de GeoExperience

Ook in de zomervakantie is er weer genoeg te doen voor een dag spelen, speuren en ontdekken. Wat voor weer het ook is, bij GeoFort kun je altijd terecht. Met heet weer kun je lekker spelen met water of op avontuur in de koele bunkers. Regent het? Geen probleem, ook binnen zijn er veel activiteiten en spellen te ontdekken!

Hieronder een kleine greep uit de activiteiten.

  • Ontsnap uit het Klimaatdoolhof vol met “klimaatkaarten”
  • Speel onze nieuwe Earth Games; breinbrekers over klimaat, energie en biodiversiteit
  • Kom kijken in de aardbevingszaal! Bouw een toren die het beven van de bodem kan weerstaan!
  • Leer alles over duurzame energie met het nieuwe Energiespel
  • Bekijk de Klimaatfilm van Andre Kuipers in onze bioscoop
  • Maak een foto van jezelf in onze Green Screen ruimte en kies zelf hoe jouw toekomst eruit gaan zien
  • Expeditie Aarde: stap in de lift die zich dwars door de aardbodem boort
  • Kraak met de juiste antwoorden de klimaatcode van de Klimaatspeurtocht
  • Doe de Minecraft Kubus Quiz en test je Minecraft kennis

Minecraft workshops

Bij GeoFort zijn we gek op Minecraft, jij ook? Er zijn veel verschillende Minecraft activiteiten die je bij ons kunt doen van speurtochten, een quiz tot een workshop van een uur.

Doe mee aan een extra leuke en lange Minecraft-workshop waarin kinderen en ouders een uur lang samen aan de slag gaan om heel Nederland in Minecraft te veroveren. De extra workshop wordt alleen in de schoolvakanties gegeven en moet apart gereserveerd worden.

In de zomervakantie hebben we ook een speciale Minecraft programmeerworkshop. Tijdens deze workshop leer je de beginselen van programmeren in Java. Je moet een beweegbare Minecraft-robot de juiste kant opsturen, zodat je een spannende opdracht goed kan vervullen. Met eenvoudige symbolen ga je programmeren. Het is fun en leerzaam. Deze workshop is door TU Delft Science Centre ontwikkeld. Leeftijdsindicatie voor deze workshop is 10+ jaar. Bij de tijdsloten in het ticketsysteem staat aangegeven welke workshops de programmeer workshop zijn.

Speurtuin

In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken! De Speurtuin ligt naast het terras van het pannenkoekenrestaurant de WereldPan en is gratis toegankelijk.

Bootje varen

Wist je dat je ook bootjes kunt huren bij GeoFort? Roei om het forteiland en geniet van de rust en mooie omgeving. Een bootje kan je voor €15,- per uur gemakkelijk huren door online tickets te bestellen.