fbpx

Tijdens het 6 gangen diner van FortZomernacht volg je een culinaire tijdreis. Geniet van gerechten uit onder andere de Romeinse tijd, Renaissance, de actieve jaren van het Fort tot de keuken van de toekomst.

De reis begin je wandelend over het Forteiland, waar op verschillende locaties de eerste twee voorgerechten uitgeserveerd worden. Langs de route nemen verhalenvertellers je mee op tijdreis en vertellen boeiende verhalen over de innovatie van ons eten door de eeuwen heen.

Na de culinaire wandeling neem je plaats aan tafel buiten op het Forteiland in de schaduw van prachtige oude platanen met wijds uitzicht over de Betuwe, het buitenterrein is speciaal voor het diner omgetoverd tot sfeervol en intiem terras.

Het menu blijft tot de avond een geheim van de chef. Het menu is ontworpen als vegetarische ervaring, je kan bij het plaatsen van je reservering ook kiezen voor een niet-vegetarische variant. De keuze is aan jou!

We kijken ernaar uit het UNESCO Forteiland open te stellen voor culinaire avonturiers!

Edities in juli

Vrijdag 19 juli.
Zaterdag 20 juli.
Zondag 21 juli.
Vrijdag 26 juli, reserveer hier;
Zaterdag 27 juli (uitverkocht);

 Edities in augustus

Vrijdag 2 aug, reserveer hier;
Zaterdag 3 aug, reserveer hier
Vrijdag 9 aug, reserveer hier;
Zaterdag 10 aug, reserveer hier
Zondag 11 aug, reserveer hier;
Vrijdag 16 aug, reserveer hier;
Zaterdag 17 aug, reserveer hier
Zondag 18 aug, reserveer hier;

De avond wordt ingeluid met een wandeling over het zomerse Forteiland. Op twee verschillende locaties tijdens de wandeling worden de eerste twee gangen en bijpassende drankjes geserveerd. De verhalenvertellers nemen je tijdens de voorgerechten mee naar de tijd van de gang. 

Na de wandeling neem je op het terras plaats aan een tafel voor jou en je gezelschap. Gelegen op een uithoek van het Forteiland met wijds uitzicht over de Betuwe geniet je van de culinaire tijdreis, drankjes en de ondergaande zon.

Bekijk hier de aftermovie van het winter-concept FortGlow.

Je hebt keuze uit drie arrangementen:

 • 6-gangen diner met bijpassend wijnarrangement: 6 glazen, welkomstdrankje en (bruis)water, koffie en thee;
 • 6-gangen diner met bijpassend wijnarrangement half: 6 halve glazen, welkomstdrankje en (bruis)water, koffie en thee;
 • 6-gangen diner met bijpassend non-alcohol-drank arrangement: alcoholvrije wijnen, mocktails en sappen.

Je kan kiezen uit twee opties: 

 • 6-gangen diner met wijnarrangement (7 glazen): 129,95
 • 6-gangen diner met wijnarrangement (halve glazen): 124,95
 • 6-gangen diner met non-alcohol-drank arrangement (7 glazen): 119,95

De prijzen zijn inclusief het diner, dranken en verhalen, je hoeft geen verrassingen of aanvullende kosten te verwachten. 

Het menu blijft tot de avond een geheim van de chef. Het menu is ontworpen als vegetarische ervaring, je kan bij het plaatsen van je reservering ook kiezen voor een niet-vegetarische variant. De keuze is aan jou!

Heb je specifieke dieetwensen, geef die dan door bij het plaatsen van je reservering. 

Bij het maken van je reservering kan je dieetwensen en allergieën doorgeven, we houden er graag rekening mee.

Door het verwerken van ingrediënten met gluten in onze keuken en door de logistieke operatie van de gerechten naar de buitenlocatie kunnen de gerechten (sporen van) gluten bevatten, een 100% glutenvrij menu kunnen wij niet aanbieden.

Nee, je reserveert voor een all-inclusive arrangement. 

Bij het plaatsen van een reservering kan je kiezen uit drie startmomenten. 18:00, 18:15 en 18:30. Je wordt een kwartier eerder verwacht voor een welkomstdrankje, daarna vertrek je als groepje voor de culinaire wandeling over het Fort, langs de route word je ontvangen voor twee voorgerechtjes met bijpassend drankje. De verhalenvertellers nemen je mee naar de tijd van het gerecht.

Voor het eerste tijdslot ziet het programma er zo uit: 
 • Inloop: 17:45 tot 18:00
 • Avondwandeling: 18:00 tot 19:00
 • Diner: 19:00 tot 22:00.
 • Einde/ vertrek: 22:00

  De wandeling duurt inclusief twee voorgerechtjes +- een uur en heeft een lengte van een kleine kilometer. Het terrein is oneven en de paden kunnen modderig zijn, zorg ervoor dat je passend schoeisel draagt!

Standaard is een groep tot 12 personen mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor grotere groepen.

Wil je een offerte ontvangen? Neem dan contact op met sales@geofort.nl. Wil je het FortZomernacht concept exclusief voor jouw eigen bijeenkomst, neem dan contact met ons op.

Het is tot 28 dagen voorafgaand aan uw reservering mogelijk om kosteloos te annuleren of een andere datum te kiezen. Na die tijd kan de reservering niet meer worden aangepast. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, dan is het wel mogelijk dat iemand anders in jouw plaats deelneemt.

Bij slecht weer: kou, regen of harde wind, wordt het diner naar een andere locatie op het Forteiland verplaatst, onder een ruime stretchtent kan het diner alsnog buiten plaatsvinden. Bij écht slecht weer vindt het diner binnen in de historische Kazerne plaats, daar vindt het winterconcept FortGlow ook plaats. Alle drie de locaties bieden een prachtig decor voor de culinaire tijdreis. Afhankelijk van het weer op het moment van de wandeling gaat deze wel of niet door. Als de wandeling niet doorgaat worden de verhalen aan tafel verteld. 

We doelen erop om het diner buiten te organiseren, een beetje wind en kou nemen we daarom voor lief. Zorg ervoor dat je daarop bent voorbereid.