GeoFort weer kidsproof museum!

In november maakte de Museumvereniging de lijst met kidsproof musea 2023 bekend. Ook in 2023 mag GeoFort zich weer een kidsproof museum noemen!

Na 11.000 inspecties van 6.000 museuminspecteurs is de lijst met Kidsproof musea 2023 bekend. 55 musea mogen dit felbegeerde keurmerk voor één jaar voeren en wij ook! Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en beoordeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kinderen zelf. 

Over het kidsproof keurmerk

Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in drie leeftijdsgroepen: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12jaar. Ondanks het feit dat afgelopen jaar musea dicht waren door de lockdown zijn in totaal 11.000 beoordelingen binnengekomen. Om je Kidsproof museum te mogen noemen is een rapportcijfer van een 8 of hoger nodig. Daarnaast moet het museum een goede NET promotor score hebben, dit is een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen.

De Michelinsterren van de museumwereld

Vera Carasso Directeur Museumvereniging: “Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld. De eerlijkste bezoekers, de kinderen zelf, beoordelen de musea. Dit legt de lat hoog en daagt musea uit te programmeren wat kinderen spannend en interessant vinden. Het label Kidsproof is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een felbegeerd keurmerk waar duizenden kinderen aan meewerken. We zien nog steeds een sterke groei van deze groep jonge bezoekers en steeds meer musea krijgen in de gaten hoe deze kwalificatie nieuwe bezoekers trekt. We verwelkomen de 5 nieuwe kandidaten en feliciteren alle Kidsproof musea 2023”

Kidsproof Museum Award 2023

Vanaf begin december worden de provinciewinnaars bekend gemaakt. Deze winnaars vormen de longlist van de Kidsproof Museum Award 2023 die wordt uitgereikt op 31 januari. Uiteraard hopen we dat GeoFort in de prijzen gaat vallen!