GeoFort wint Jaap van der Velden Award

Op zaterdag 1 april werd de ALV van Betuwewind gehouden in het Agnietenhof Theater in Tiel en mocht GeoFort een award en een geldbedrag van €5.000 in ontvangst nemen voor meest innovatieve project.

Tijdens de ALV werden de toekomstplannen van Betuwewind besproken en de jaarcijfers goedgekeurd. Voorzitter Jan Jacob van Dijk droeg het stokje over aan Joost Reus. Ook was er tijd voor muziek en ontmoeting. De Duurzaamheidsmarkt in de foyer, waar projecten die door het duurzaamheidsfonds van Betuwewind worden ondersteund zich presenteerden, werd goed bezocht. De Jaap van der Velden Award en een bedrag van 5.000 euro voor meest innovatieve project ging dit jaar naar de lesmodules van GeoFort!

Wethouder Joke van Vrouwerff kreeg een demonstratie van één van de lesmodules, waarbij je overstromingen in Nederland in Virtual Reality kunt beleven.

Het project is een samenwerking met de Waterschappen, TU Delft, zerow, Tygron, MMEK. Het wordt gefinancierd door NWA wetenschapscommunicatie, provincie Gelderland en het duurzaamheidsfonds van Betuwewind.