GeoFort wint titel kidsproof!

GeoFort is bij de Museumkids Awards 2022 beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,6! Alle musea die tussen november 2020 en oktober 2021 35 of meer inspecties kregen met een gemiddeld cijfer van 8 of hoger, mogen zich Kidsproof noemen. Een echte publieksprijs dus!

Museumkids

Het was het 10e inspecteursjubileum, maar ook een jaar waarin de musea lang gesloten waren. Toch kwamen er heel veel kinderen naar de musea en werden er het afgelopen jaar bijna 8.000 museuminspecties ingevuld.

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging en brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld en hun eigen omgeving leren ontdekken.

GeoFort krijgt cijfer 8,6

Uit de inspecties blijkt dat volgens 40% van de inspecteurs je bij GeoFort vooral kunt doen. Volgens 19% kun je er vooral spelen, gaat het museum voor 34% over de wereld en voor 17% over de natuur.

We zijn uiteraard heel blij met deze beoordeling, vooral omdat deze echt door de kinderen zelf is ingevuld. We hopen ook aankomend jaar veel museuminspecteurs te mogen ontvangen. Wil je weten hoe je museuminspecteur wordt? Kijk dan op museumkids.nl