Mapcreator doneert €1.000 aan GeoFort

Vorige week heeft Mapcreator tijdens een teambuildingsdag €1.000 geschonken aan GeoFort. De donatie is ter ere van hun oprichter Rob Bieling die in december 2021 onverwachts overleden is. GeoFort gaat het bedrag inzetten om jongeren te betrekken bij het schrijven van een junior troonrede.

Mapcreator wilde eerder al een donatie doen ter gelegenheid van de eerste sterfdag van Rob Bieling, maar had nog niet iets gevonden wat “klikte”. Tijdens de teambuilding dag die ze bij GeoFort hebben georganiseerd viel het ineens op zijn plaatst. Rob, oprichter van Mapcreator, was één van de eerste sponsoren van GeoFort. De visie van GeoFort weerspiegelt de interesses van Rob: een leven lang leren, kinderen jong leren, hands-on mentaliteit, verbonden blijven met de problemen van de wereld en altijd nieuwsgierig blijven. “Het enige dat dit beter had kunnen maken, is als Rob nog bij ons zou zijn”, aldus Magdalena Muhr en Robbert Klaver (directie Mapcreator).

GeoFort gaat het bedrag inzetten om jongeren te betrekken bij het schrijven van een junior troonrede. Als het om de toekomst gaat, dan hebben juist de jongeren het grootste belang bij een duurzame aarde, maar zij hebben hier nog relatief weinig invloed op. “Door de visie en ideeën van jongeren in een junior troonrede vast te leggen, geven we de jongeren een stem. Hoe mooi dat we in de geest van Rob Bieling de visie van ons museum weer kunnen door ontwikkelen”, Willemijn Simon van Leeuwen (directrice GeoFort).

Op de foto v.l.n.r.: Rob Bieling op de brug bij GeoFort (2009), teambuildingactiviteit van Mapcreator bij GeoFort, medewerkers van Mapcreator aan de slag met crisismanagementspel van GeoFort.

Over Mapcreator

Mapcreator is een softwarebedrijf gevestigd in Eindhoven. Het bedrijf biedt online software waarmee iedereen eenvoudig en snel kaarten kan maken. Zoekkaarten voor het laatste nieuws, interactieve online insluitingen voor storytelling op internet of kaartanimaties die uitgezonden kunnen worden. Al dit soort kaarten kunnen gemaakt worden met Mapcreator. Het bedrijf bestaat uit een internationaal team die allemaal op de een of andere manier gek zijn op kaarten maken. Mapcreator

Over GeoFort
GeoFort is een interactief science center waar de toekomst van de planeet aarde centraal staat. Belangrijke thema’s zijn energietransitie, klimaatverandering, watermanagement en voedselinnovatie. GeoFort heeft mooie prijzen gewonnen, zoals de Europa Nostra Prijs en de titel ‘het beste kindermuseum ter wereld’. Het historische forteiland is als onderdeel van de waterlinie Unesco Werelderfgoed en heeft circa 100.000 bezoekers per jaar.