Nieuwe quiz: Future Films

GeoFort neemt bezoekers mee in het actuele thema van klimaatverandering. In juli voegde GeoFort al het nieuwe spel Climate Race toe. Deze maand komt daar de interactieve quiz Future Films bij.

De quiz neemt je mee in de innovaties van de toekomst. Je krijgt 8 filmpjes te zien over klimaat, energie, water, biodiversiteit en voedselinnovatie. Na ieder filmpje volgt een verrassende vraag. In rondes van ongeveer 10 minuten komen de spelers achter allerlei leuke feitjes, bijvoorbeeld dat een kilo tomaatzaadjes meer waard is dan een kilo goud. Extra leuk is dat de quiz samen met andere museumbezoekers gespeeld wordt. Future Films is mede mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidsfonds Betuwewind.

Climate Race

Eerder deze zomervakantie voegde GeoFort een onderdeel toe aan het populaire Klimaatdoolhof, de Climate Race. In dit doolhof worden bezoekers ondergedompeld in ruim 70 kaarten en grafieken over de thema’s hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Het klimaatdoolhof is inmiddels één van de meest populaire activiteiten op het fort. Het spel Climate Race is ontwikkeld door de start-up Mobile Stories. Je gaat je als bezoeker verdiepen in de onderwerpen: afval, kleding en voedsel via drie aansprekende spellen. Ze maken je bewust van de keuzes die jij zelf hebt in de ‘race’ tegen klimaatverandering.

Toekomstplannen

GeoFort heeft nog meer leuks in het verschiet voor de bezoekers. Het plan is om in het najaar een grondstoffen pad toe te voegen en een eiland over het smelten van de ijskappen. Voor de scholen wachten er na de zomervakantie leuke en leerzame nieuwe lesmodules.