Nieuw spel bij GeoFort

De zomervakantie is met een hittegolf begonnen. Door dit soort gebeurtenissen worden we ons bewust van de veranderingen die we in de toekomst waarschijnlijk vaker gaan meemaken. GeoFort neemt bezoekers mee in het thema van klimaatverandering en heeft voor deze zomervakantie een nieuw spel ontwikkeld.

Climate Race

Vorig jaar opende GeoFort het klimaatdoolhof. In dit doolhof worden bezoekers ondergedompeld in ruim 70 kaarten en grafieken over de thema’s hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Het klimaatdoolhof is inmiddels één van de meest populaire activiteiten op het fort. Deze maand is er een nieuw onderdeel toegevoegd aan dit doolhof: de Climate Race. Dit interactieve spel is ontwikkeld door de start-up Mobile Stories. Je gaat je als bezoeker verdiepen in de onderwerpen: afval, kleding en voedsel via drie aansprekende spellen. Ze maken je bewust van de keuzes die jij zelf hebt in de ‘race’ tegen klimaatverandering.

Binnenkort bij GeoFort: Future Films

In de loop van augustus voegt GeoFort een quiz toe aan het museum die je meeneemt in de innovaties van de toekomst. Je krijgt 8 filmpjes te zien over klimaat, energie, water, biodiversiteit en voedselinnovatie. Na ieder filmpje volgt een verrassende vraag. In rondes van ongeveer 10 minuten komen de spelers achter allerlei leuke feitjes, bijvoorbeeld dat een kilo tomaatzaadjes meer waard is dan een kilo goud. Extra leuk is dat de quiz samen met andere museumbezoekers gespeeld wordt. Future Films is mede mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidsfonds Betuwewind.

Toekomstplannen

GeoFort heeft nog meer leuks in het verschiet voor de bezoekers. Het plan is om in het najaar een grondstoffen pad toe te voegen en een eiland over het smelten van de ijskappen. Voor de scholen wachten er na de zomervakantie leuke en leerzame nieuwe lesmodules.