Presentatie nieuw jeugdboek

Zaterdag 1 oktober presenteerde Annette van der Plas haar tweede jeugdboek “Gevaar rond de steenfabriek” bij GeoFort in Herwijnen. In de avontuurlijke detective is er volop aandacht voor Minecraft en vloggen, maar ook voor oude steenfabrieken, forten, rivieroevers en het zuinig zijn op de aarde.

Voor de locatie van de presentatie is gekozen voor het forteiland GeoFort. Veel avonturen in het boek spelen zich ook echt af op GeoFort en in de regio. Fortvrouwe Willemijn Simon van Leeuwen is erg enthousiast over het boek: “Annette haalt in dit boek zoveel thema’s aan die aansluiten bij het fort. Neem bijvoorbeeld Minecraft, bij GeoFort zetten we dit spel in voor workshops en onderwijs. Het is niet alleen een populair computerspel, maar Minecraft helpt kinderen enorm bij het ontwikkelen van creativiteit, ruimtelijk inzicht en navigeren. Dit boek brengt gamen en lezen bij elkaar!

Wethouder Jan de Geus kreeg het eerste exemplaar overhandigd van Annette, net als een aantal kinderen die hebben geholpen bij het schrijven van het boek.