“Stop de Klimaatklok” te GeoFort

Tijdens Weekend van de Wetenschap spelen we het nieuwe klimaatspel.

GeoFort ontvangt jaarlijks 14.000 leerlingen op het forteiland voor een educatief programma. Scholen kiezen uit verschillende lesmodules met duurzame thema’s als klimaatverandering, voedsel en water. GeoFort heeft een nieuw uitdagend spel ontwikkeld “Stop de Klimaatklok”. Tijdens het Weekend van de Wetenschap op zondag 8 oktober kunnen alle museumbezoekers het spel spelen om 11.00 uur en om 14:00. Deelname is gratis.

Strijd tegen de klok
Stop de klok is een spannend spel, waarbij deelnemers de strijd aangaat tegen de tijd. Je moet de weg op het forteiland vinden door middel van coördinaten. Als je de juiste plek hebt gevonden, kan je slimme klimaatvragen beantwoorden en krijg je een code. Hiermee kan de klimaatklok op tijd gestopt worden. Het is een spel waarbij je individueel aan de slag gaat, maar ook moet samenwerken. Lukt het om de strijd te winnen? Normaal gesproken is dit spel alleen beschikbaar voor schoolklassen, maar tijdens het Weekend van de Wetenschap krijg je een uniek inkijkje in de lesmodules van GeoFort en kun je zelf het spel meespelen. 

Weekend van de Wetenschap
Het Weekend van de Wetenschap is een jaarlijks landelijk evenement, waarbij iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en musea in bijvoorbeeld de wetenschap en techniek.