Uitslag Mooiste Fort van Nederland

GeoFort is nummer 4 van de 88 forten!

Vandaag is de uitslag bekend gemaakt van de Mooiste Fort verkiezing. Er kon op 88 forten worden gestemd. Op 4 september werd bekend dat Fort Pannerden gewonnen heeft. GeoFort is trots op de 4e plek in deze publieksverkiezing.

Op alle 88 deelnemende fort-locaties aangesloten bij Stichting Liniebreed Ondernemen kon het publiek stemmen. In totaal brachten 24.042 mensen hun stem uit. In de top 5 eindigden Fort Pannerden, Fort Kijkduin, Fort aan de Klop, GeoFort en Fort bij Kudelstaart. GeoFort is trots op de 4e plek.

Uniek forteiland waar alles om de toekomst van de aarde draait

De bezoekers van GeoFort waarderen het fort vanwege het toekomstthema waar kinderen van 4 tot 104 op een boeiende manier actief mee aan de slag kunnen gaan. Kinderen geven GeoFort gemiddeld een cijfer van 8,6. Dit hoge cijfer wordt gegeven, omdat de bezoekers blij zijn dat ze zelf het experiment mogen aangaan met de actuele onderwerpen klimaat, natuur en techniek. Er zijn veel uitdagende activiteiten in de spannende ondergrondse ruimtes en op het prachtige heuvelachtige forteiland. Er is zoveel te doen dat bezoekers gemiddeld 4 uur bij GeoFort verblijven. Met deze lange verblijfsduur staan we aan de top van de forten en musea.

Naast families ontvangt GeoFort scholen voor educatieve programma’s. Zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs bieden we aantrekkelijke lesmodules onder begeleiding van GeoFort docenten. Ook voor zakelijke groepen is GeoFort interessant en verzorgen we congressen, seminars, feesten en teambuildingsessies. Met deze inkomsten kunnen we het prachtige Rijksmonument en Unesco werelderfgoed onderhouden. In totaal ontvangt GeoFort jaarlijks 100.000 bezoekers. 

We kijken terug op een geslaagde zomervakantie met 20.000 museumbezoekers. We konden de vakantie starten met de opening van de nieuwe experience Rising Risk: een drijvend eiland, waar bezoekers ervaren wat de gevolgen zijn van een stijgende zeespiegel. GeoFort heeft nog meer leuks in het verschiet voor de bezoekers. Rond de herfstvakantie wordt de Telephone Trail officieel geopend. Een grondstoffenpad waar bezoekers ontdekken welke schaarse materialen in onze mobiele telefoons zitten. Later dit jaar zal het museum uitgebreid worden met thema’s als afval, voedselinnovatie en overstromingen in Virtual Reality. Kortom: GeoFort staat nooit stil en blijft met innovaties zorgen dat het prachtige oude fort aantrekkelijk blijft voor nieuwe generaties. 

Liniebreed Ondernemen
Mooistefort.nl is een initiatief van Stichting Liniebreed Ondernemen (Liniebreed) ter gelegenheid van de tiende uitgave van FORT! magazine. Liniebreed werd in 2011 in eerste instantie opgericht ter ondersteuning van het culturele ondernemerschap in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hierna volgde al snel de Stelling van Amsterdam en vervolgens vele andere linies. Vandaag de dag bedient Liniebreed meer dan 10 waterlinies en is de organisatie een beweging geworden en waarin zeer diverse partijen, markt, publiek en privaat zijn verenigd. Doel: het behoud van ons verdedigingserfgoed garanderen door een duurzame, maatschappelijk verantwoorde exploitatie. Forten midden in de maatschappij. Zodat zoveel mogelijk mensen nu en in de toekomst van het bijzondere forten en waterlinie erfgoed kunnen genieten.