Basisonderwijs

GeoFort heeft een breed educatief programma voor groep 5 t/m 8. In kleine groepjes van maximaal 20 kinderen gaat men onder begeleiding aan de slag met verschillende modules. De modules zijn op maat toegankelijk gemaakt en duren 45, 60 of 90 minuten. Scholen kunnen een keuze maken uit de verschillende modules.

Heeft u zelf ideeën, dan kunt u natuurlijk altijd overleggen hoe dat gecombineerd kan worden. Wij bieden een afwisseling van begeleide activiteiten en vrije activiteiten, zodat spelen, onderzoeken, leren en samenwerken hand in hand gaan.

Ook in de natte herfst- en koude wintermaanden kunt u op schoolreis naar GeoFort. Wij kunnen u verschillende uitdagende binnenprogramma’s aanbieden. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Op deze pagina staat ons aanbod uitgeschreven. U kunt meerdere modules per dag kiezen.

Wilt u reserveren? Vul het aanvraagformulier in. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar onderwijs@geofort.nl of bel naar 0345 – 630 480.

Praktische informatie

Kosten 2020:

  • Tot 20 leerlingen (2 begeleiders gratis): € 440
  • Van 21 tot 40 leerlingen (4 begeleiders gratis): € 575
  • Vanaf 41 leerlingen en groter (per 8 leerlingen is 1 begeleider gratis): € 14,00 per leerling

 

Deze kosten zijn inclusief:

  • De indeling van de dag d.m.v. een rooster
  • Begeleiding bij de meeste modules
  • Bij aankomst een kop koffie of thee voor de docenten/begeleiders.
  • Een onvergetelijke dag!

Een bezoek kan plaatsvinden tussen 09:30 en 15:00 uur. Maximaal 5 modules per dag.

In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een lunch of een andere versnapering wilt reserveren. Het restaurant is alleen op aanvraag geopend.

Minecraft (groep 6, 7 en 8)

In het populaire spel Minecraft ga je aan de slag met een uitdagende speurtocht.
Met behulp van luchtfoto’s en windrichtingen vind je met jouw team een route. In GeocraftNL (het nagebouwde Nederland in Minecraft) werk je in twee tot drie teams om samen 5 codecijfers te vinden. Met deze 5 cijfers kraak je de code van 3 cijfersloten die vastzitten aan de Mineschatkist. Teamwork is cruciaal om de code op tijd te kraken en de kist open te krijgen!

Naast het digitale speuren ga je met een kaart in de hand een route lopen op het “echte” GeoFort. Beantwoord de vragen over Minecraft om het noorden niet kwijt te raken!

Duur: 45 minuten.

Minecraft (groep 5 en 6)

In vier groepen “Creeper”, “Enderman”, “Vleermuizen” en “Zombie” werk je als echte speurneuzen samen om de geheime inhoud van de TNT-kist te bemachtigen. In het digitale GeoFort in Minecraft speur je naar de zoektip die je nodig hebt om de eindcode op het echte GeoFort te vinden. Volg de uitgestippelde weg en raak niet verdwaald! Alle groepen hebben elkaar nodig: het cijferslot aan de TNT-kist gaat pas open als alle groepjes de code gevonden hebben! Verleg je grens van de digitale naar de echte wereld en kraak de code!

Duur: 45 minuten.

Waschvrouw (groep 5 en 6)

Vroeger leefden 300 soldaten en twee waschvrouwen op het fort. Het geheimzinnige fort komt tot leven door de verhalen die een ervaren waschvrouwe vertelt. Kinderen wanen zich 100 jaar terug en genieten en griezelen tegelijk. Luister en doe mee!

Duur: 45 minuten

Continentendrift

De aarde is constant in beweging. Leerlingen leren in deze module hoe de continentendrift onze aarde heeft gevormd en hoe de beweging van de platen zorgt voor vulkanisme en aardbevingen. In groepjes werken leerlingen aan een opdracht waarvan de oplossing te vinden is in de aardbevingszaal en rondom de interactieve 4D-globe waarin je een kijkje moet nemen in het verleden, heden en toekomst!

Duur: 45 minuten

Energie: aardwarmte (groep 5 t/m 8)

De leerlingen maken hier kennis met duurzame energiebronnen. Stap in de lift die zich 6000 km dwars door de aarde boort. Onderweg zie je verschillende aardlagen. Verrassend is dat de aarde veel meer warmte produceert dan wij mensen nodig hebben qua energiebehoefte. 

Duur: 45 minuten

GeoBuiten (groep 5 t/m 8)

GeoBuiten bestaat uit verschillende onderdelen, welke de kinderen allemaal mogen doen.

Het Elementen Doolhof
Het doolhof hangt vol met kaarten over aarde, water, lucht en vuur. Wie de vragen juist beantwoordt krijgt de code van de laatste deur en kan het doolhof verlaten. De vragen zijn moeilijker voor de oudere leerlingen. Hier komen de vaardigheden kaartlezen en navigeren aan de orde.

Desoriëntatietunnel
De mens oriënteert zich met behulp van herkenningspunten. In een donkere tunnel met een aantal bochten, is de mens meestal volstrekt gedesoriënteerd. Ervaar dit zelf bij GeoFort! Hier ondervinden leerlingen hoe zij zelf de richting kwijt zijn, terwijl een duif wel altijd weet waar het is.

Dieren verdwalen niet
Ontdek hoe de zalm met behulp van geur een route door de oceaan vindt. Ruik je weg door dit geurendoolhof. Leerlingen ontdekken dat dieren op bijzondere manieren navigeren.

NL 1:25.000
In de fortgracht drijft de kaart van Nederland… in een schaal van 1:25.000. Vaar er zelf met de trekpont naar toe en kijk waar je woont. Ontdek welke delen van ons land boven- en onder het zeeniveau liggen.

Duur: 45 minuten

GPS light (groep 5 t/m 8)

Niemand kan meer zonder GPS, maar wat is dat nou eigenlijk? Kinderen krijgen een introductie in de werking van satellieten en GPS. Met een GPS apparaat kunnen ze een route over het fort lopen en na afloop bekijken wat ze hebben gedaan.

Duur: 45 minuten

Fotocache (groep 5 en 6)

Ben jij een echte speurneus? Overal op het fort hangen foto’s. Je wordt van plek naar plek gestuurd en leert het fort kennen door met elkaar samen te werken. De kinderen leren de kernbeginselen van het kaartlezen.

Duur: 45 minuten.

#FortHistory (groep 7 en 8)

Een van de oude fortbewoners, Simon Wijkerheld Bisdom, neemt de kinderen mee op reis door de tijd. Maak selfies, vind de boodschap met een blacklight en ontdek hoe hij op het fort leefde. Ga aan de hand van interactieve filmpjes op zoek naar de code van de schat.

Duur: 45 minuten

Bamboe bouwen (groep 5 t/m 8)

Wie bouwt de hoogste toren? Van onderen af kan de bamboetoren telkens een laag er bij krijgen. Als je wilt winnen, zal je goed moeten samenwerken en inzicht moeten hebben in slimme bouwconstructies.

Duur: 45 minuten

Water! (groep 5 t/m 8)

Water en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leerlingen ontdekken dat de omgeving rondom het GeoFort vroeger bewust onder water werd gezet. Hiermee beschermde Nederland zich tegen de vijand. Tegenwoordig worden steeds meer maatregelen genomen om Nederland juist te beschermen tegen overstromingen. In de fortgracht drijft de kaart van Nederland waar leerlingen met de trekpont naar toe kunnen varen en ontdekken welke delen van ons land boven- en onder het zeeniveau liggen. Tijdens deze module krijgen leerlingen besef over watermanagement.

Duur: 45 minuten

Schatzoeken met GPS (groep 7 en 8)

Door de kaart te lezen en goed te kijken vind je de foto’s die jij op de goede volgorde moet zetten om de geheime code te krijgen. Met deze code vind je een waypoint in een GPS die je met een kompas naar de schat zal leiden.

Duur: 45 minuten

Vleermuisspeurtuin (groep 5 t/m 8)

Vleermuizen navigeren op een hele bijzondere manier met behulp van echo. Bij deze module ga je lekker klimmen en klauteren! Bij mooi weer is de waterspeeltuin ook geopend.

Duur: 45 minuten