De toekomst van de planeet aarde?

Bij GeoFort ervaar je wereldse thema’s op een uitdagende manier. Er is big data nodig om de opwarming van de aarde inzichtelijk te maken. Digitale kaarten laten scenario’s van de stijging van de zeespiegel zien. Een reis naar het diepste van de aarde geeft een beeld van de potentie van thermische energie als duurzame energiebron.

GeoFort is dé plek waar ruimte is voor huidige en volgende generaties: een science center voor kinderen, jongeren en volwassenen. GeoFort is een familiepark om binnen en buiten te beleven en waar bezoekers leren door te doen. Onze bezoekers ontdekken hoe geo-kennis ons helpt om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van vandaag binnen uitdagende thema’s.

Geo-informatie hebben we nodig om de wereldse vraagstukken te kunnen beantwoorden. Waar staan files? Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? Waar kun je het best een torenflat bouwen? Geo’ is een afkorting van het woord ‘geografisch’, oftewel ‘ruimtelijk’. Kortweg: X, Y en Z. Alle digitale kaarten worden daarmee gemaakt. En of je nu in de bouw werkt, bij een hulpdienst, in een ziekenhuis of in de landbouw: vrijwel iedereen gebruikt die. Geo-informatie gaat over alles om ons heen!

Ook virtueel werkt GeoFort aan de toekomst van Nederland. Zo’n 30.000 kinderen hebben inmiddels via het Minecraftplatform GeoCraftNL meegebouwd aan de virtuele versie van Nederland. Alle huizen, rivieren en wegen zitten in GeoCraftNL en kinderen worden uitgedaagd om via Minecraft de toekomst mee te ontwerpen.