GeoFort verkozen tot kidsproof museum 2024!

In november maakte de Museumvereniging de lijst met kidsproof musea 2024 bekend. Ook in 2024 mag GeoFort zich weer een kidsproof museum noemen!

In totaal telt Nederland het komende jaar 77 Kidsproof musea, een record! Na 15.000 museuminspecties door meer dan 9.000 Museuminspecteurs – dat zijn kinderen t/m 12 jaar – mogen musea in alle 12 provincies een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. Steeds meer kinderen weten het museum te vinden. In 2023 zag de Museumvereniging dan ook een spectaculaire toename van het museumbezoek in de leeftijdscategorie tot 13 jaar.

Over het kidsproof keurmerk

Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum een hoge waardering geven en de NET promotor score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn. Op 9 november, tijdens het Museumcongres in Zwolle, wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.