Op stap naar de dijk

8 maart 2024

8 maart 2024 | Op woensdag 6 maart hebben 15 junior-klimaatburgemeesters van GeoForts Toekomstclub een bezoek gebracht aan het dijkversterkingsprogramma van de Waal. Ze ontmoetten er dijkgraaf Goos den Hartog van waterschap Rivierenland en gingen een kijkje nemen bij verschillende werkzaamheden.

De jongeren beleefden een VR-spel in het bezoekerscentrum in Haaften en ze gingen een kijkje nemen bij de machines van de Graaf Reinald Alliantie waarmee de dijkverzwaring wordt gerealiseerd.

Voor deze gelegenheid was generaal Krayenhoff tot leven gekomen. Als grondlegger van de Nieuwe Hollandse Waterlinie was hij nieuwsgierig hoe – 200 jaar later – zijn linie inmiddels is veranderd. Vroeger zetten we land onder water om de vijand af te schrikken en tegenwoordig geven we de rivier weer meer ruimte. Dat laatste is nodig omdat er vanwege de klimaatverandering de rivieren steeds vaker overstromen.

In het voorjaar van 2024 hebben zich 41 basisschoolkinderen aangemeld voor de Toekomstclub van GeoFort. Daarmee zijn ze junior-klimaatburgemeester en gaan ze zich hard maken voor de toekomst van de aarde. Voor de komende maanden hebben we leuke activiteiten op het programma staan, zoals in Minecraft de ‘coolste plekken in de stad’ ontwerpen en een waanzinnig leuk weekend op het fort.

Voor de Toekomstclub kunnen zich jongeren van 8 tot 18 jaar aansluiten in de regio waarin GeoFort zit.

Wil je je ook aansluiten? Geef je op!