Wethouder speelt klimaat race

GeoFort hield een ‘Race tegen de Klimaatklok’ om aandacht te vragen voor de Dag van Aarde (Earth Day). Een dag om stil te staan bij ons gedrag en wat de invloed hiervan is op de aarde.

Wethouder Joke van Vrouwerff (o.a. klimaatadaptatie en duurzaamheid bij gemeente West Betuwe) deed samen met twee kinderen van 10 jaar een klimaatchallenge. Zo snel mogelijk werden 3 opdrachten vervuld over afval, kleding en voedsel. Het ging er om de opwarming van de aarde te beperken door zo min mogelijk CO2 en afval te genereren. Het is het drietal gelukt om met elkaar binnen de gestelde tijd de opwarming van de aarde te beperken! Het was wel duidelijk dat de jonge dames veel sneller waren dan de wethouder. Daaruit blijkt maar weer dat jongeren met hun specifieke vaardigheden een belangrijke rol kunnen spelen als gamechangers in deze tijden van transities!

Toekomstplannen GeoFort
GeoFort heeft nog meer leuks in het verschiet voor de bezoekers. Het science center wordt uitgebreid met thema’s als smart cities, natuurbescherming en voedselinnovatie. Het plan is om in de komende maanden een grondstoffen pad toe te voegen en komt er een eiland in de fortgracht over het smelten van de ijskappen.

Meer weten over de Dag van de Aarde:
https://www.dagvandeaarde.nl/
https://www.earthday.org/