Vleermuisspeurtuin

Kruip in de huid van een vleermuis in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer en GeoFort. Klim, klauter en vlieg mee in het uitgebreide klimgrid! De speurtuin ligt pal naast het 3D Café met terras en is vrij toegankelijk. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier fijn spelen terwijl hun ouders genieten van een hapje of drankje. En er is nog veel meer leuks te doen…

Vleermuispeurtocht

Naast lekker vrijblijvend te klimmen en te klauteren, kun je ook de Vleermuizenspeurtocht doen. Goed verstopt in een paar oude remises van het fort wonen echte vleermuizen. Deze bijzondere dieren worden goed beschermd door Staatsbosbeheer. Door mee te doen aan deze speurtocht ontdek je niet alleen waar vleermuizen slapen maar ook hoe ze paren, jagen én navigeren. Je vindt de gratis speurtochtflyer bij de groene startpaal aan het begin van de speurtuin. Maak aan het einde van je ontdekkingstocht een vleermuis-selfie. Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar.

Doe-het-zelf-doolhof

Ga aan de slag met planken en bouw zo je eigen doolhof. Laat anderen de juiste weg zoeken. Adviesleeftijd: vanaf 3 jaar.

Bamboebouwen

Schuilt er een architect in jou? Leef je uit met bamboe en elastiekjes en maak een mooi, hoog en sterk bouwwerk. Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar.

Waterspeelplaats

Wat is er lekkerder dan met water en zand kliederen, dijken bouwen en rivieren verleggen? Voor alle leeftijden.

Dierenspringbak

Hoe ver springen dieren eigenlijk… en dit dan naar verhouding van hun lichaamslengte? Ontdek dit in de Dierenspringbak en doe natuurlijk zelf ook een springpoging. Ook voor papa’s en mama’s!

Staatsbosbeheer

De “vleermuisbunker” van Staatsbosbeheer bij de Vleermuisspeurtuin is vanaf 1 oktober tot 1 april afgesloten zodat de vleermuizen daar in alle rust hun winterslaap kunnen doorbrengen.