GeoCraft

Geocraft is de wereld van Nederland nagebouwd in Minecraft. Dit spel draagt bij aan de ontwikkeling van ruimtelijk denken bij kinderen. Bouw vanuit huis mee aan GeoCraft. Word zo uitgedaagd om je 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren.

 

>> GeoCraft

>> Instructie video’s

EduGIS

In de geo-digitalisering binnen het aardrijkskundeonderwijs speelt EduGIS een belangrijke rol. Met meer dan 500 online kaarten is er lesmateriaal dat je kunt uitvoeren met EduGIS, ArcGIS, GoogleEarth, GeoCraft, Q-GIS en VR. Leerlingen kunnen aan de slag met thema’s binnen de sociale en fysische geografie. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten om de ontwikkeling van een Nederlandse stad in beeld te brengen of opdrachten over globalisering en relatie tussen China en Nederland.

 

>> Lesmateriaal EduGIS

Waterschappen

Er zijn 21 waterschappen in Nederland. Zij zorgen voor droge voeten, schoon en voldoende water. Wist je dat ze ook ontzettend veel onderwijsmateriaal verzorgen. Er is aanbod voor zowel basis als voortgezet onderwijs. Zo kun je aan de slag met de watervoorziening in jouw straat, ontdek wat er nodig is om jouw wijk ‘klimaatproof’ je maken en maak spelenderwijs kennis met het thema water in Nederland.

 

>> Online lesmateriaal

GeoLab - GoGeo

GoGeo is erop gericht leerlingen enthousiast te maken voor geo-studies.

Op dit platform kun je uitvinden welke geo-studie het beste bij je past. Bekijk welke geo-studies er zijn en in welk beroepenveld je terecht kan komen.

Via het GeoLab kun je leuke filmpjes van geo-proefjes vinden voor het basisonderwijs.

 

>> Online video’s