Meerdaagse excursie

In samenwerking met Stichting Veldstudie biedt GeoFort meerdaagse en vakoverstijgende excursies aan. De programma’s worden op maat gemaakt en zijn geschikt voor het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs.  Het Veldstudiecentrum ligt op korte afstand van GeoFort en beschikt over een slaapaccommodatie met ca. 60 bedden.

Voorbeeld programma: Dag 1: Dagprogramma bij GeoFort. De modules kunt u zelf samenstellen. Ga mee op reis naar de kern van de aarde, vind je weg door de doolhoven en ontdek hoe de continenten verschuiven! Het volledige aanbod vindt u via www.geofort.nl/onderwijs. Aan het einde van de dag vertrek je naar het Veldstudiecentrum, waar je eet en slaapt.

Dag 2: Dagprogramma bij Veldstudiecentrum. Wordt wakker en kijk uit over het prachtige veenweide landschap. Na het ontbijt stap je op de fiets en speur je de omgeving af. Je voert grondboringen uit en leert over de verschillende bodemlagen. Meet het vocht- en humusgehalte in de grond en doet onderzoek naar de rivieren, dijkverhoging en rivierverbreding.  Aan het einde van de dag presenteer je wat je gevonden hebt!

Dag 3: Afsluitend programma bij Veldstudiecentrum. Na weer een uitgebreid ontbijt ga je bijvoorbeeld onderzoek doen naar de flora en fauna in en langs de slootjes. Neem diertjes, planten en watermonsters mee. Hoe ademen die diertjes? Bekijk het onder de microscoop.

U kiest voor de 2e en 3e dag zelf of het zwaartepunt meer op aardrijkskunde of op biologie komt te liggen.

Voor docententeams bieden wij een special programma aan dat geheel afgestemd is op de wensen van de organisatoren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van lesmateriaal specifiek gericht op de thema’s van GeoFort en het Veldstudiecentrum.

Kosten*:

Basis- en voortgezet onderwijs: € 111,00 MBO/HBO/Universiteit: op aanvraag Docenten: op aanvraag

* De kosten zijn gebaseerd op groepen vanaf 40 kinderen/leerlingen. Wilt u met een kleinere groep komen? Neem dan contact op voor een prijsopgave op maat.

Inbegrepen: Dagprogramma + lunch (frietjes) bij GeoFort 2-daagsprogramma incl. slapen + 2x ontbijt + 2x lunch + 2x avondeten bij het Veldwerkcentrum.

Kijk voor meer informatie op de website bij: www.natuurkampen.nl

Interesse? Neem contact op met een van ons! GeoFort | E: Onderwijs@geofort.nl | T: 0345 630 480

Stichting Veldstudie | E: stveldhb@xs4all.nl | T: 0347 342 085 / 06 200 569 77