GeoBuiten

45 minuten
Groep 5 t/m 8

GeoBuiten bestaat uit verschillende onderdelen, welke de leerlingen allemaal mogen doen.

Escape Maze
Ontsnap uit de Escape Maze met behulp van de elementen.. In het doolhof vind je kamers over Vuur, Lucht, Aarde en Water, daar word je kennis op de proef gesteld. Beantwoord de vragen om de laatste deur te kunnen openen en uit het doolhof te ontsnappen.

Desoriëntatietunnel
In tegenstelling tot veel dieren heeft de mens herkenningspunten nodig om zich te oriënteren. Maar wat als er geen herkenningspunten zijn? Stap in de desoriëntatietunnel en ervaar dit zelf bij GeoFort!

Zintuigendoolhof
Kun jij net zo goed ruiken als een zalm? Een zalm keert terug naar de plek waar hij geboren is met behulp van onder andere geur. Test je neus en ruik je weg door het geurendoolhof, volg je de juiste geur? Dan vind je de uitgang!

Moordspel
Kruip in de huid van een Rechercheur, welke verdachten kun je uitsluiten van het misdrijf?  Weet jij te ontdekken wie de moord begaan heeft?

Kazemat
Neem een kijkje in een kazemat uit 1939. Zie waar de soldaten vroeger schuilden bij dreiging van een aanval, het lijkt een grote schuilplaats van buiten, maar niets is wat het lijkt. Hoe dik denk jij dat de muren zijn?

NL 1:25.000
In de fortgracht drijft de kaart van Nederland… in een schaal van 1:25.000. Vaar er zelf met de trekpont naar toe en ontdek welke delen van ons land boven- en onder het zeeniveau liggen. Kun jij ontdekken waar je woont en houd je daar droge voeten als de dijken doorbreken?