GeoBuiten

45 minuten
Alle leerjaren

Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van GeoBuiten. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.

The Escape Maze
Weet jij te ontsnappen uit de Escape Maze met behulp van de elementen? Je kennis wordt op de proef gesteld in de elementenkamers: vuur, lucht, water en aarde. Beantwoord jij de vragen goed?
Dan ontvang je de code die de laatste deur zal openen..

Desoriëntatietunnel
In tegenstelling tot veel dieren, oriënteren mensen zich met behulp van herkenningspunten. Maar wat als die er niet meer zijn? Stap in de desoriëntatietunnel en ervaar dit zelf.

Zintuigendoolhof
Weet jij de weg te vinden in het geurendoolhof? Vind net als een zalm je weg door middel van geur. Een zalm keert altijd terug naar de plek waar hij geboren is. Dit doet de zalm met behulp van geur. Test je neus en ruik je weg door het geurendoolhof, volg je de juiste geur? Dan vind je de uitgang!

Moordspel
Kruip in de huid van een Rechercheur, welke verdachten kun je uitsluiten van het misdrijf? Weet jij te ontdekken wie de moord begaan heeft?

Kazemat
Stap in een oude kazemat uit 1939. Ontdek waar soldaten vroeger schuilden bij dreiging van een aanval, het lijkt een grote schuilplaats van buiten, maar niets is wat het lijkt. Check zelf hoe dik deze muren van gewapend beton zijn.

NL 1:25.000
In de fortgracht drijft de kaart van Nederland… in een schaal van 1:25.000. Vaar met de trekpont naar de drijvende kaart van Nederland. Welke delen van ons land liggen er onder en boven zeeniveau? Kun jij ontdekken waar je woont en houd je daar droge voeten als de dijken doorbreken?