

Praktische informatie
Kosten
Minimaal 60 leerlingen.
€ 15,00 per leerling (per 8 leerlingen is 1 begeleider gratis).
Deze kosten zijn inclusief
– BTW;
– De indeling van de dag d.m.v. een rooster;
– Begeleiding bij de meeste modules;
– Bij aankomst een kop koffie of thee voor de docenten/begeleiders;
– Een onvergetelijke dag!
Een bezoek kan plaatsvinden tussen 09:30 en 15:00 uur.
Maximaal 5 modules per dag. Minimaal 60 leerlingen.
In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een lunch of een andere versnapering wilt reserveren. Het restaurant is alleen op aanvraag geopend.

Sn@pstory
In Sn@pstory maken de leerlingen gebruik van de app Snapchat. Ze maken selfies, vlogs en humoristische filmpjes op historische plekken op het fort en leren op deze moderne manier over het verleden van het fort.
Continental drift
De aarde is constant in beweging. Ontdek hoe de continental drift onze aarde heeft gevormd en hoe de beweging van de platen zorgt voor o.a. vulkanisme en aardbevingen.
Energie: Expedition Earth
Maak in de virtuele lift ‘Expedition Earth’ kennis met de duurzame energiebron: aardwarmte. Hiervoor reis je bijna 6000 km diep de aarde in. Na de expeditie spelen de leerlingen (afhankelijk van het niveau) een energiek spel of gaan zij op onderzoek uit.
Water: vriend of vijand?!
Water en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeger werd water gebruikt om ons land te beschermen tegen de vijand. Tegenwoordig nemen we maatregelen om Nederland juist te beschermen tegen het water.
Map the Gap
Hoe navigeer je met een kaart en coördinaten? In groepjes gaan leerlingen op zoek naar de opgegeven coördinaten. Om aan te tonen dat ze de juiste plek hebben gevonden, moeten ze hier een selfie of vlog maken om de puzzelstukken te verkrijgen.
Vleermuisspeurtuin
Vleermuizen navigeren met behulp van echolocatie. In de Vleermuisspeurtuin kun je jezelf even helemaal uitleven. Kun jij de hele speeltuin rond, zonder met je voeten de grond te raken? Klim en klauter je weg door dit parcour.
Wie Wat Waar
Speel met je klasgenoten dit uitdagende memory spel gebaseerd op de sociale geografie en klimaten. Leerlingen strijden in twee teams tegen elkaar. Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan scoor je een punt voor je team.
Minecraft
In de GeoCraft wereld, waarin heel Nederland is nagebouwd, gaan leerlingen met plattegronden van de omgeving op zoek naar verschillende codes in de Minecraft wereld.
GeoBuiten
Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van GeoBuiten. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.