Onderwijs – HAVO onderbouw en VMBO

GeoFort heeft een breed educatief programma voor onder andere de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, natuur en techniek. Op GeoFort zijn tal van mogelijkheden om een vakoverstijgende, leerzame en actieve dag voor uw leerlingen te organiseren.

In kleine groepen gaan ze onder begeleiding aan de slag met verschillende modules. U kunt uw eigen programma samenstellen uit de verschillende modules die 45 minuten duren.

Ook in de natte herfst- en koude wintermaanden kunt u op excursie naar GeoFort. Wij kunnen u verschillende uitdagende binnenprogramma’s aanbieden. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

0345 – 630 480
onderwijs@geofort.nl
Doolhof buiten Betuwe Onderwijs bij GeoFort educatief schoolreisje leren door te beleven Onderwijs bij GeoFort educatief schoolreisje leren door te beleven

Praktische informatie

Kosten
Minimaal 40 leerlingen.
€ 20,00 per leerling (per 8 leerlingen is 1 begeleider gratis).

Deze kosten zijn inclusief
– BTW;
– De indeling van de dag d.m.v. een rooster;
– Begeleiding bij de meeste modules;
– Een vegetarisch worstje en plantaardige chocolademelk
– Bij aankomst een kop koffie of thee voor de docenten/begeleiders;
– Een onvergetelijke dag!

Een bezoek kan plaatsvinden tussen 09:30 en 15:00 uur.
Maximaal 5 modules per dag. Minimaal 40 leerlingen.

In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een lunch of een andere versnapering wilt reserveren. Het restaurant is alleen op aanvraag geopend.

Dynamische Globe

De aarde is constant in beweging. Ontdek hoe de continental drift onze aarde heeft gevormd en hoe de beweging van de platen zorgt voor o.a. vulkanisme en aardbevingen.
45 minuten
Alle leerjaren

Water: vriend of vijand?!

Water en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeger werd water gebruikt om ons land te beschermen tegen de vijand. Tegenwoordig nemen we maatregelen om Nederland juist te beschermen tegen het water.
45 minuten
Alle leerjaren

Stop de klimaatklok

Stop de klimaatklok is een spannend spel waarmee de leerlingen de strijd aangaan tegen de tijd.
45 minuten
Alle leerjaren

Vleermuisspeurtuin

Vleermuizen navigeren met behulp van echolocatie. In de Vleermuisspeurtuin kun je jezelf even helemaal uitleven. Kun jij de hele speeltuin rond, zonder met je voeten de grond te raken? Klim en klauter je weg door dit parcour.
45 minuten
Alle leerjaren

Duurzame Planeet Puzzel

Speel met je klasgenoten dit uitdagende memory spel gebaseerd op de sociale geografie en klimaten. Leerlingen strijden in twee teams tegen elkaar. Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan scoor je een punt voor je team.
45 minuten
leerjaar 2 en 3

Minecraft

In de GeoCraft wereld, waarin heel Nederland is nagebouwd, gaan leerlingen met plattegronden van de omgeving op zoek naar verschillende codes in de Minecraft wereld.
45 minuten
Groep 6, 7 & 8

Klimaat Experience

Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van de Klimaat Experience. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.
45 minuten
Alle leerjaren

Earth Watch

Niemand kan meer zonder GPS. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het? Na de introductie over de werking van GPS en satellieten gaan de leerlingen tekenen met GPS.
45 minuten
Alle leerjaren