Onderwijs – HAVO onderbouw en VMBO

GeoFort heeft een breed educatief programma voor onder andere de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, natuur en techniek. Op GeoFort zijn tal van mogelijkheden om een vakoverstijgende, leerzame en actieve dag voor uw leerlingen te organiseren.

In kleine groepen gaan ze onder begeleiding aan de slag met verschillende modules. U kunt uw eigen programma samenstellen uit de verschillende modules die 45, 60 of 90 minuten duren.

Ook in de natte herfst- en koude wintermaanden kunt u op excursie naar GeoFort. Wij kunnen u verschillende uitdagende binnenprogramma’s aanbieden. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

0345 – 630 480
onderwijs@geofort.nl
Doolhof buiten Betuwe Onderwijs bij GeoFort educatief schoolreisje leren door te beleven Onderwijs bij GeoFort educatief schoolreisje leren door te beleven

Praktische informatie

Kosten
Minimaal 60 leerlingen.
€ 15,00 per leerling (per 8 leerlingen is 1 begeleider gratis).

Deze kosten zijn inclusief
– BTW;
– De indeling van de dag d.m.v. een rooster;
– Begeleiding bij de meeste modules;
– Bij aankomst een kop koffie of thee voor de docenten/begeleiders;
– Een onvergetelijke dag!

Een bezoek kan plaatsvinden tussen 09:30 en 15:00 uur.
Maximaal 5 modules per dag. Minimaal 60 leerlingen.

In het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een lunch of een andere versnapering wilt reserveren. Het restaurant is alleen op aanvraag geopend.

Sn@pstory

In Sn@pstory maken de leerlingen gebruik van de app Snapchat. Ze maken selfies, vlogs en humoristische filmpjes op historische plekken op het fort en leren op deze moderne manier over het verleden van het fort.
45 minuten
Alle leerjaren

Continental drift

De aarde is constant in beweging. Ontdek hoe de continental drift onze aarde heeft gevormd en hoe de beweging van de platen zorgt voor o.a. vulkanisme en aardbevingen.
45 minuten
Alle leerjaren

Energie: Expedition Earth

Maak in de virtuele lift ‘Expedition Earth’ kennis met de duurzame energiebron: aardwarmte. Hiervoor reis je bijna 6000 km diep de aarde in. Na de expeditie spelen de leerlingen (afhankelijk van het niveau) een energiek spel of gaan zij op onderzoek uit.
45 minuten
Alle leerjaren

Water: vriend of vijand?!

Water en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeger werd water gebruikt om ons land te beschermen tegen de vijand. Tegenwoordig nemen we maatregelen om Nederland juist te beschermen tegen het water.
45 minuten
Alle leerjaren

Map the Gap

Hoe navigeer je met een kaart en coördinaten? In groepjes gaan leerlingen op zoek naar de opgegeven coördinaten. Om aan te tonen dat ze de juiste plek hebben gevonden, moeten ze hier een selfie of vlog maken om de puzzelstukken te verkrijgen.
45 minuten
Alle leerjaren

Vleermuisspeurtuin

Vleermuizen navigeren met behulp van echolocatie. In de Vleermuisspeurtuin kun je jezelf even helemaal uitleven. Kun jij de hele speeltuin rond, zonder met je voeten de grond te raken? Klim en klauter je weg door dit parcour.
45 minuten
Alle leerjaren

Wie Wat Waar

Speel met je klasgenoten dit uitdagende memory spel gebaseerd op de sociale geografie en klimaten. Leerlingen strijden in twee teams tegen elkaar. Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan scoor je een punt voor je team.
45 minuten
leerjaar 2 en 3

Minecraft

In de GeoCraft wereld, waarin heel Nederland is nagebouwd, gaan leerlingen met plattegronden van de omgeving op zoek naar verschillende codes in de Minecraft wereld.
45 minuten
Groep 6, 7 & 8

GeoBuiten

Leerlingen kunnen zich uitleven met de verschillende onderdelen van GeoBuiten. Alle onderdelen van deze module worden uitgelegd en aangewezen door een begeleider van het fort, daarna gaan de leerlingen in kleine teams uiteen om deze zelf te ontdekken.
45 minuten
Alle leerjaren

GPS tekenen

Niemand kan meer zonder GPS. Maar wat is het nou eigenlijk en hoe werkt het? Na de introductie over de werking van GPS en satellieten gaan de leerlingen tekenen met GPS.
45 minuten
Alle leerjaren