GeoExperience buiten

Het forteiland biedt met het uitdagende terrein ook buiten een uitdagende experience! Er zijn verschillende exhibits. Denk aan routes door het intelligent doolhof, een desoriëntatie tunnel, een trekpont en verschillende leuke speurtochten.

Zalmendoolhof

De zalm is een fascinerende vis die gigantische afstanden aflegt en heel veel moeite doet om terug te zwemmen naar zijn geboorteplaats. Het is heel bijzonder hoe de zalm een geurenspoor volgt in zee. Bij GeoFort kun je je op basis van geur net als een zalm door een doolhof navigeren, op zoek naar de juiste route. Tegen de stroom in zwem je richting je doel. Onderweg kan je niet verder bij een sluis, maar word je geholpen door een zalmentrap. Als je het geurenspoor goed hebt gevolgd kom je bij de broedplaats, waar het leven van de zalm begonnen is, maar ook zal eindigen…

Elementendoolhof

In het Elementendoolhof zijn een aantal kamers verborgen. In elke kamer staat een element centraal: water, vuur, aarde of lucht. Beantwoord in elke kamer de vragen en je krijgt een code waarmee je het doolhof kunt verlaten. Het is net een spannende computergame, maar nu maak je alles in levende lijve mee!

Desoriëntatietunnel

Door middel van een spannende licht- en geluidshow wordt je oriëntatievermogen op de proef gesteld. Als je door deze ondergrondse tunnel loopt, krijgen je hersenen allerlei licht- en geluidimpressies te verwerken. Aan het eind van de tunnel moet je een vraag beantwoorden. Weet jij nog waar je bent als je eruit loopt?

Expedition Earth

Tijdens Expedition Earth stap je in een super gave simulator die je de illusie geeft in een lift te staan. Een lift die zich op razende snelheid dwars door onze aardbodem boort. Tijdens deze reis van maar liefst 6.000 km reis je af naar het binnenste van de aarde. Dr. Mono staat je bij en vertelt je fascinerend over de verschillende aardlagen die je tegenkomt. Als de temperatuur in de kern van onze planeet torenhoog oploopt, wordt het wel heel spannend…

GPS locator

Ervaar met de hand hoe een GPS werkt en wat hier allemaal bij komt kijken. Samenwerken is de boodschap!

NL 1:25.000

In de fortgracht drijft de kaart van Nederland… in een schaal van 1:25.000. Vaar er zelf met de trekpont naar toe en kijk waar je woont. Ontdek welke delen van ons land boven- en onder het zeeniveau liggen.

Moordspel

Er is een moord gepleegd op GeoFort! Op het plaats delict zijn meerder geografische aanwijzingen gevonden. Kan jij de dader achterhalen? Download thuis alvast de GeoFort App op je smartphone. Zo kom je op het forteiland achter de ware toedracht.