Museumprijs ~ Stem op ons!

GeoFort is genomineerd voor de Museumprijs 2018 van de BankGiroLoterij!

Dat we als jong museum (pas 6 jaar oud in juni) zijn genomineerd is geweldig. Nu willen we natuurlijk ook graag winnen! Daarvoor hebben we jouw stem hard nodig.

Jouw stem:  Ga naar www.geofort.nl/stemmen en stem! Dit kan van 3 april tot 8 mei. Met jouw stem maak je ook kans op een reis voor 2 personen naar New York!

Spread the word:  De Museumprijs is een publieksprijs. Het museum met de meeste stemmen wint. Vorig jaar is er ruim 80.000 keer gestemd. Dat betekent dat GeoFort een flinke uitdaging heeft. Daar lopen we natuurlijk niet voor weg. Wil jij ons helpen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen? Dan vragen we jouw hulp om dit bericht verder te verspreiden. Deel www.museumprijs.nl/geofort via email of social media aan jouw familie & vrienden en binnen je netwerk.

Naast de titel ‘Museum van het Jaar”, ontvangt de winnaar 100.00 euro. Hiermee kan GeoFort een nieuwe exhibit realiseren. Onze droom is een Virtual Reality Experience waar de bezoeker een virtuele reis rond de wereld kan maken. Een prachtige aanwinst voor onze GeoExperience!

Alvast heel veel dank namens het hele GeoFort team!

Generaal Krayenhoff helpt GeoFort de Museumprijs veroveren

Door Joran Floor

Bij GeoFort komt de geschiedenis op een boeiende manier tot leven. Voor de gelegenheid is Generaal Krayenhoff uit het graf herrezen. Hij was de oprichter van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en vertelt vol verve over het verleden.

Toen het fort rond 1880 werd gebouwd, werd het fort verlicht met olielampjes, werden de kanonnen afgevuurd met buskruit en hadden de manschappen nog geen beschikking over smartphones, computers, VR-brillen en hadden ze geen internet. Dit is best lastig voor te stellen voor kinderen…

Ik kruip vaak in de rol van Generaal Krayenhoff. Gelukkig heeft hij een spoedcursus moderne navigatie gevolgd en leert hij nu kinderen om met behulp van GPS een levensgrote tekening te maken met een tablet.

Uiteraard hoop ik (alias Krayenhoff) van harte dat zíjn fort de Museumprijs 2018 gaat winnen! Deze prijs zal de kansen vergroten dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de werelderfgoedlijst van Unesco komt te staan. Hij roept dan ook iedereen op om via www.geofort.nl/stemmen te helpen om GeoFort nog beter op de kaart te zetten! Wij danken jullie voor je steun & stem!

 

Campagne museumprijs van start!

Willemijn Simon van Leeuwen is directeur en oprichter van GeoFort. Ruim 12 jaar geleden is het idee bedacht samen met haar partner Bart Bennis.  GeoFort hebben ze opgericht met het idee om een inspirerende plek te creëren waar we kinderen enthousiast kunnen maken voor een geo-(technische) studie. Inmiddels is GeoFort een droom die realiteit is geworden. Ons super kleine team is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar 30 vrijwilligers, een enthousiast docententeam en een kern van super gemotiveerde medewerkers nu het fort draait.

Lees haar blog over het ontstaan van GeoFort en de aftrap van de campagne voor de Museumprijs >>